Изненадващ финалист ще спори с Рафаел Надал за титлата на

...
Изненадващ финалист ще спори с Рафаел Надал за титлата на
Коментари Харесай

Изненадващ финалист в Монте Карло

Изненадващ финалист ще спори с Рафаел Надал за купата на Мастърса в Монте Карло. Или най-малко неочакван на база класирането в ранглистата, а не като умения и име. Става въпрос за Кей Нишикори.

Японецът, който се срина в подреждането на АТР поради травма, стигна до директния спор за трофея като непоставен. На полуфиналите той се оправи с третия в схемата Александър Зверев в три сета - 3:6, 6:3, 6:4.

Битката сред двамата продължи над два часа, а в нея първичното преимущество беше за германеца. След равностойно начало, той стигна до пробив при 4:3 в първия сет, затвърди го, а след това осъществя и още един за 6:3, с цел да поведе с 1:0.

Но Нишикори за следващ път потвърди, че в никакъв случай не се отхвърля. Той дръпна с пробив в самото начало на втория сет, само че загуби този задатък при 2:2. Но до края този сет се разви огледално на първия, единствено че с разменени функции. Японецът проби за 4:3, затвърди го и след това проби още един път, с цел да изравни за 1:1.

Така се стигна до решителния трети сет. В него и двамата бяха неуверени на личен сервис, само че единствено в първите два гейма. След пропилени точки за пробив, в последна сметка мачът продължи с преимущество на сервиращия до самия си край.

Чак в десетия гейм Нишикори стигна до нов брейкбол, който се оказа и първия му мачбол. Японецът го осъществя невъзмутимо и се поздрави по този метод с крайния триумф и е на край в Монте Карло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР