Изненада! От Продължаваме промяната не отидоха на консултациите при президента.

...
Изненада! От Продължаваме промяната не отидоха на консултациите при президента.
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: ПП отсвири президента

Изненада! От " Продължаваме промяната " не отидоха на консултациите при президента. От партията на Кирил Петков не показаха претекстове за решението си.

По-рано през днешния ден стана ясно, че откакто министър председателят публично внесе в Народното събрание оставката на водения от него кабинет, президентът Румен Радев стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

Предвидените съгласно Конституцията съвещания ще се проведат в президентската институция през днешния ден и на следващия ден - 27 и 28 юни.

Днес президентът стартира консултациите с в 13 ч. с представители на парламентарната група на " Продължаваме промяната ".

От 14:15 ч. идва ред на парламентарната група на ГЕРБ-СДС;

От 15:30 ч. са диалозите с „ Движение за права и свободи “;

От 16:45 ч. с представители на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България ".

На 28 юни (вторник) ще се проведат съвещания:

От 09:00 ч. - с представители на парламентарната група на " ИТН " ;

От 10:15 ч. - с представители на парламентарната група на „ Демократична България “;

От 11:30 ч. - с представители на парламентарната група на Политическа партия " Възраждане ".

Дотук се стигна след избор на съмнение към кабинета за икономическа и финансова политика, импортиран от ГЕРБ-СДС и утвърден с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “. Преди това „ ИТН “, една от четирите партии в ръководещата коалиция, разгласи напускането си и изтегли своите министри.

Ако „ Продължаваме Промяната “ не осъществя мандата, по конституция той отива във втората политическа мощ ГЕРБ-СДС, откъдето към този момент показаха, че ще го върнат и няма да водят диалози.

Правомощие напълно на президента е да избере коя партия да получи третия мандат. Ако и той бъде несполучлив, Румен Радев би трябвало да разпусне Народното събрание, да назначи служебно държавно управление и да насрочи предварителни парламентарни избори.
ТЕМА преди 1 час 290 преди 4 часа 927 преди 4 часа 1124
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР