Изненада на парламентарните избори в Румъния, разказва БНТ. Опозиционната Социалдемократическа

...
Изненада на парламентарните избори в Румъния, разказва БНТ. Опозиционната Социалдемократическа
Коментари Харесай

Социалдемократите излязоха първи на изборите в Румъния

Изненада на парламентарните избори в Румъния, споделя Българска национална телевизия. Опозиционната Социалдемократическа партия си обезпечи забележителна преднина във вота с близо 30 на 100 от гласовете. Управляващите от Национално-либералната партия получават малко над 25 %.

Въпреки преднината на социалдемократите, упованията са, че либералите ще се опитат да сформират държавно управление.

Людовик Орбан, министър-председател на Румъния, съобщи: " Макар че мнозина взеха решение да не гласоподават, в бъдеще ви приканвам да смятате тези избори като извънредно значими за ориста на Румъния. Веднъж на четири години всеки от нас има силата да дефинира посоката на нашата страна посредством тези, които ще я ръководят. Национално-либералната партия ще даде всичко от себе си, с цел да съставлява всички румънци, даже и тези, които не гласоподаваха ".

А Марчел Чолаку, водач на Социалдемократическата партия, разяснява: " С този избор румънците демонстрираха, че имат потребност от смяна. Бих желал да благодаря на всички румънци, които ни повярваха и гласоподаваха за Социалдемократическата партия. Бих желал да благодаря на всички, които наказаха държавното управление. То се подигра с нас, затваряйки учебни заведения, църкви, пазари, единствено за шест месеца докара до банкрут хиляди румънски компании и остави без работа стотици хиляди ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР