Изнасяли крадени автомобили през Турция за Близкия ИзтокСашо Полицая също

...
Изнасяли крадени автомобили през Турция за Близкия ИзтокСашо Полицая също
Коментари Харесай

Бандата на Пижака продала 39 лимузини

Изнасяли крадени коли през Турция за Близкия Изток
Сашо Полицая също арестуван, щял да е очевидец

Шестима са с обвиняване

Заловената тайфа за кражба и експорт на скъпи коли, е съумяла да пласира 39 лимузини на обща стойност 4 милиона лв.. 11 от тях са конфискувани от добросъвестни купувачи след акцията на полицията.



Бос на незаконната група е Стоян Пижака.

Задигнатите от нарушителите возила са били изнасяни през Турция за Близкия Изток, откакто са били пренабити идентификационните номера на рамата на мотора и с неистинен документи били регистрирани в КАТ.
Автокрадците са работили от ноември 2020 година до преди броени дни, когато бандата им беше разрушена. Разследването е почнало в края на май.

Петима мъже и една жена са привлечени към наказателна отговорност. Ръководител на незаконната група е престъпно проявеният и прочут като умел автоапаш Стоян Пижака.

Той имал за задача да намира купувачи на откраднатите возила зад граница. В групата взел участие и Сашо Полицая - някогашен чиновник на КАТ Бургас. Той обаче евентуално ще бъде очевидец по делото, изясни за “Труд” чудесно осведомен източник.

Името на Пижака се свързва със серия от застрахователни измами и обири на коли в морския град и страната. За пръв път за него се заприказва през 2011 година, когато бе арестуван за измами на застрахователи посредством подправени произшествия и обири на коли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР