Изминалата седмица се оказа тежка за фондовите борси в целия

...
Изминалата седмица се оказа тежка за фондовите борси в целия
Коментари Харесай

Основателите на Amazon, Google, Microsoft и Facebook изгубиха над $30 милиарда

Изминалата седмица се оказа тежка за фондовите тържища в целия свят. Американският показател Dow Jones в сряда спадна с 832 пункта – третият по мярка срив в неговата история. Индексът S&P500 означи спад от 3,3%,

Най-тежка е обстановката за софтуерните компании. Изданието Fortune пресметна какви са загубите на създателите на обществените компании. Оказа се, че американските милиардери, измежду които Джеф Безос, Бил Гейтс, Сергей Брин, Марк Зукърбърг и други, са изгубили над $30 милиарда от своя капитал, освен това единствено за два дни. Ето по какъв начин наподобява този самобитен рейтинг на Fortune:
Джеф Безос (-$21 милиарда)
Основателят на Amazon и най-богатият човек в света загуби най-вече. В четвъртък неговото финансово положение понижа от $161 на $140 милиарда. Безос си остана на върха, само че аналитиците чакат нов спад в тази област поради разгорелите се финансови войни.
Бил Гейтс (-3,9 милиарда)
Съоснователят на Microsoft, който от дълго време излезе от бизнеса, заема второто място в класацията на милиардерите. Гейтс също изгуби много пари – неговият капитал понижа от $98,7 милиарда на $94,8 милиарда.
Лари Пейдж (-3,8 милиарда)
Единият от създателите на Гугъл, за разлика от Гейтс, взема интензивно присъединяване в живота на корпорацията, само че избира да остава на сянка. Големият спад от тази седмица не отмина Alphabet и в следствие от това финансовото положение на Пейдж понижа от $57,10 на $53,30 милиарда.
Сергей Брин (-$3,6 милиарда)
Вторият съосновател на Гугъл е с сходно на Пейдж финансово положение и изгуби сходна сума. Капиталът на Брин понижа от $55,6 на $52 милиарда.
Стив Балмър (-2,4 милиарда)
Балмър от няколко години не работи в Microsoft. Неговото финансово положение също спадна. Преди седмица той бе благополучен притежател на $42,50 милиарда, а в този момент има $40,1 милиарда.
Марк Зукърбърг (-2,1 милиарда)
Въпреки проблемите на Фейсбук – от следствието на управляващите до хакерската офанзива и приключването на потребителски данни, Зук загуби по-малко от другите. Състоянието на Зукърбърг понижа от $62,9 милиарда на $60,8 милиарда,

Според Fortune, през миналата седмица най-богатите хора на света са изгубили общо към $50 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР