Изминалата седмица бе фамозна за Бойко Методиeв Борисов. Той произведе

...
Изминалата седмица бе фамозна за Бойко Методиeв Борисов. Той произведе
Коментари Харесай

Таз година завод за първа доза, догодина - за цяла доза ваксини

Изминалата седмица бе фамозна за Бойко Методиeв Борисов. Той създаде такава измислица, че посред скучната предизборна акция и изтърканите шпионски кавги българският народ подскочи: „ Хе, гледай го пък тоя! ”. Саркастично го рекоха и враговете, и последователите му. С това Борисов прелестно свърши своята работа, тъй като задачата му в никакъв случай не е била да бъде сериозен. Ако е подобен, става незанимателен и ненужен. А с нелепости и мечти безпроблемно извършва управническата си стратегия „ Ден да мине, различен да пристигна ”.

Става дума за „ новината ”, че България ще стартира да създава до 3 месеца ваксини против COVID-19, спасявайки цяла Европа. „ Много съм благополучен, тъй като на европейската карта за имунизация ще се причисли и България. Много страни ще си отдъхнат. За 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи. Дори да започват през днешния ден другите, ще са с 16 месеца след нас ", рече той на място край завода в Разград. Разбира се, на другия ден не се откри експерт по тематиката, който да провижда

 

прииждащи към Разград вълни от признателни европейци

 

Стана противоположното – никой нямаше и разбиране от тематиката. Здравният министър Костадин Ангелов даде да се разбере, че само министър председателят знае светите истини. Главният здравен контрольор Ангел Кунчев добави, че визия няма ще се появи ли наша ваксина, нито ще изнесе ли непозната компания производството си тук. Богдан Петрунов от Българска академия на науките допусна, че иде тирада за ветеринарни ваксини, само че не стана ясно кучетата и котките боледуват ли от COVD-19. Според икономиста Тихомир Каменов въпреки всичко може да иде тирада за  опаковане на препарати, тъй като имало инвестиция в миялна и пълначна машини. Темата закри проф. Генка Петрова от Медицинския университет в София, съгласно която все някак може да се докара произвеждане тук, само че ще отнеме 16 месеца и касае само пакетиране.

Ако някои си мисли, че действителността и опроверженията на сериозните хора могат да разколебаят Борисов, се лъже. Има съвременни теории, които настояват, че сполучлив е не политикът, който споделя истинни и смислени неща, а оня, който непрекъснато бълва мечти и глупости. Според тях триумфът се реализира посредством задържане на вниманието, въпреки това да значи

 

производство на сензационни неистини всеки ден

 

Точно по този начин вършат и многочислените производители на подправени вести в медийното ни съвремие – всекидневно лъжат, само че лъжата им се отблагодарява, тъй като посредством нея се задържа зрителското внимание. При все по-оскотяващата среда точно вниманието е главен капитал и за тях. Тези „ съвременни ” политици и производителите на подправени вести са сиамски близнаци във всеобщата информационна среда, неразграничаваща фалша от истината. Всъщност, тези теории гласят още, че задържането на вниманието би се постигнало и посредством истина и смисъл, стига да се създават всеки ден. Но няма как да стане, тъй като истината и смисълът се реализират мъчно, не лежат на поточна линия. Затова този вид политици компенсират с неистини, като в един миг тотално се отдават на тях, просто тъй като е елементарно.

Та, какво би станало, в случай че след 3 месеца някой попита Борисов къде са създадените от България ваксини? Дори да се появи подобен въпрос, той няма да бъде забавен, тъй като обществото задъхано ще се занимава с нова негова нелепост - ето по този начин работи цялата технология. 

Политическата битност на Бойко Борисов демонстрира, че постоянно е бил топзвезда в този политико-медиен свят. Едва ли е изучавал теории, саморасъл гений е. Ето единствено едри линии от бълнуванията му през годините за заводи и други придобивки, с които щяхме да смайваме света:

През 2010 година Борисов потегля да прави

 

писта за Формула 1 край Доброславци

 

Приема в кабинета си някакъв шейх, валят обещания. Новият тогава министър председател следва въпреки всичко леко да бъде оправдан, тъй като шейхът му е заведен от левия народен представител Румен Петков. Накрая се оказа, че шейхът не е напълно шейх и има малко общо с писти за „ Формули 1 ”. Но случката е прощъпалник за още доста сходни „ планове ” през трите мандата: суперкомпютър се носи постепенно и славно, „ наборите ” на концепцията са вече трети клас в училище; АЕЦ „ Белене ” мощно издига снага, хвърля сянка на мултиконтинентален газов хъб; милиони фолксвагени щурмуват международния пазар, така както през днешния ден ваксините; произвеждаме дрехи, маски, аспиратори и даже проби за COVID-19, още веднъж спасявайки изнемогващи поданици на планетата. Тези благини бяха постоянно сочно придружавани от хайдушко туптене в гърдите, че светът ни диша прахта по темпове на индустриализация. По едно време Борисов потегли да създава даже професори (буквално), имайки поради суперкомпютъра. Всъщност, този митичен суперкомпютър

 

трябваше да е подготвен до февруари 2021 година

 

Няма го, въпреки че му направиха първа копка. Затова пък има суперджипка и супербезнаказан волнодумец. Никой не трябва да се учудва, в случай че Борисов смени календара и се окаже, че непрекъснато обитаваме в януари 2021 година

Разбира се, цялата тази тематика е занимателна единствено до известна степен. Иронията следва да се съчетае с най-тъмните краски, тъй като " този приказен, този необикновен ” (не Боби Михайлов) Бойко Борисов сполетява българското общество напълно нескрито. Определено няма различен министър председател в най-новата история на България (от Андрей Луканов до Пламен Орешарски), който да е фабрикувал толкоз доста измислици като Бойко Борисов. Предшествениците му имаха безчет дефекти (досущ като него), само че във връзка с облъчването на хората с простотии имаха граници.

 

Днешните неистини не са просто дебели. Те са и глуповати

 

Живеем в в никакъв случай непредвиден глуповато-дебелашки свят.  Лошата вест е, че не се знае по кое време ще свърши този свят. Добрата е, че през всичките тези три мандата не се видя различен по-безпардонен в измислиците политик. Борисов е суперкомпютърът на тази технология. Падне ли той, глуповато-дебелашкият свят няма да изчезне, само че ще се свие най-малко на половина.

И въпреки всичко „ производството на ваксини до 3 месеца у нас ” не е просто следващ детайл от тази трагикомедия. То не е и само насмешка с българите, посредством която обещаваш да залееш света с ваксини, откакто имунизацията в личната ти страна е на последните места в света. Иде тирада и за още нещо – не доста понятно, без име, тъй като е оттатък човешките измерения. „ Ще спасим стотици милиони животи ”, рече министър председателят. Само вманиачен човек може да спекулира с животите. А Борисов не е вманиачен. Просто човешкото в действителност му е към този момент непознато.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР