„Изминалата година беше успешна за флотилия бойни и спомагателни кораби

...
„Изминалата година беше успешна за флотилия бойни и спомагателни кораби
Коментари Харесай

Началникът на армията провери бойната подготовка на моряците в Бургаско

„ Изминалата година беше сполучлива за флотилия бойни и спомагателни кораби и общо за Военноморските сили макар рестриктивните мерки в изискванията на пандемия.

Личният състав сподели високо възприятие за отговорност и дисциплинираност и с помощта на напъните на командванията и командирите във Военноморски сили дилемите, които си бяхме сложили, бяха изпълнени.

Случиха се неща за първи път от доста години като стрелбата с ПКК „ Рубеж “, противоминното обучение „ Посейдон “ с открити мини от Първата и Втората международна война в северния Несебърски залив, както и сполучливото присъединяване на фрегатата „ Смели “ в интервенцията на НАТО „ Sea Guardian “.

Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов при присъединяване си през вчерашния ден, 15 януари, в разбора на резултатите от подготовката на флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили през образователната 2020 година, който се организира в Пункт за базиране Бургас, осведоми пресцентърът на Министерството на защитата (МО), съобщи Флагман бг.

Адмирал Ефтимов акцентира, че експертизата на офицерския състав е основният мотор на напредъка в армията. Той изрази своята убеденост в професионализма, силата и несломимия дух на българските военни моряци и им благодари за ежедневните старания, които поставят за одобряването на престижа и престижа на Въоръжените сили на Република България.

Беше изработен разбор на присъединяване на кораби от състава на флотилията в учения, взаимни подготовки и други мероприятия през 2020 година Отбелязани бяха положителното съдействие и взаимоотношението с държавната и локална власт. Многократно персонален състав и техника от състава на флотилията участваха в заличаване и неутрализиране на открити невзривени муниции и в оказване помощ на популацията.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков направи извода, че всички сложени задания са изпълнени с доста добра успеваемост, с надграждане на постигнатото равнище на подготовка на персоналния състав за работа в съдружен формат и повишение на оперативната съгласуемост със страните-членки на НАТО. Той очерта и главните насоки за работа на военното формирование през 2021 година

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов даде висока оценка за активността на флотилията през 2020 година Той дефинира подготовката на офицерите като основен миг в развиването на фрагментите като подчертава върху нуждата от прекосяване през разнообразни длъжности и позиции за повишението на тяхната сложна подготовка и визия за бъдещото им сполучливо професионално израстване.

По-късно през вчерашния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов посетиха новия център по киберсигурност във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “, гр. Варна. Те бяха посрещнати от началника на учебното заведение флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Началникът на защитата се срещна с опциите и задачите на киберцентъра.

„ ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ се утвърди като иноватор, като флагман на научната активност в Българската войска и Въоръжените сили. Този център за киберотбрана е освен част от Катедра „ Информационни и информационни технологии “ на Морското учебно заведение, само че е построен с визия и идея да служи за потребностите на Българската войска и страна “, безапелационен беше адмирал Ефтимов, осведомят от МО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР