Изминалата година беше апокалипсис за туристическия бранш в неговата цялост.

...
Изминалата година беше апокалипсис за туристическия бранш в неговата цялост.
Коментари Харесай

Апокалипсис в туризма, влизаме в оранжевата COVID зона

" Изминалата година беше апокалипсис за туристическия отрасъл в неговата целокупност. Екскурзоводи, които не работят от година и половина, инцидентен транспорт, който е към туристическия отрасъл, хотелиерите, които част от тях работят, само че хотелите и туризмът не са единствено на морето; заведенията за хранене с това отваряне-затваряне, туроператорите входящ туризъм, като чужденците по отношение на тях са " червени " и " зелени " ; туроператорите произлязъл туризъм пък са безусловно спрени и бяха неразрешени предходната година от март 2020 година до 30 април 2021 година. В този бранш нещата са катарзис ". Това съобщи ръководителят на обединяване " Бъдеще за туризма " Павлина Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Илиева работи в изходящия туризъм, където ситуацията е най-непредвидима: " Има заплаха да сте си предплатили отмора, а в деня на потегляне може да се окаже, че страната е " алена " ; имате предплатен чартър, декларирана отпуска отпреди месец, само че има вероятност човек да си остане у дома, тъй като здравното министерство предлага ". 

От сектора упорстват за среща с Министерството на стопанската система, Министерството на опазването на здравето, Министерството на туризма и със общественото министерство да вземат решение взаимно проблемите на българския туризъм. 

На 9 август, понеделник, България влиза в " оранжевата зона ". Според ръководителя на " Бъдеще за туризма ", това ще е краят на летния туристически сезон у нас.

" Работим в последната минута, тъй като нямаме предвидимост. Всяка заповед излиза в понеделник с влизане в деяние в сряда, което значи, че имаме чисто два дни предвидимост. Ние съвсем ще спрем работа, ще намалее размерът на работа както за излизане, по този начин и за влизане. Ние ставаме " оранжева " страна и надлежно другите страни ни гледат като рискова ", разяснява Илиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР