Изминалата 2022 беше най-тежката година за капиталовите пазари от финансовата

...
Изминалата 2022 беше най-тежката година за капиталовите пазари от финансовата
Коментари Харесай

Анкета: Как управлявате личните си спестявания

Изминалата 2022 беше най-тежката година за финансовите пазари от финансовата рецесия през 2008 година насам - от акции, през облигации до крипто, доходността в множеството случаи беше негативна.

Това удари спестяванията и вложенията в целия свят, като България не е изключение - от взаимни фондове, през пенсионни и доверителни сметки, чиято възвращаемост понижа. За дълготрайните вложители обаче това не би трябвало да е проблем. Инфлацията и последвалите по-високи лихви на централните банка станаха аргументите за сривовете, а свитото ползване и упованията за закъснение на световната стопанска система в допълнение утежниха средата.

За тези обаче, които пък не са вложили част от своите спестявания до момента, актуалната година може да се окаже и добър миг да го създадат. Защото няма по-голям късмет за това, от когато цените на финансовите активи са ниски.

Какъв вложител сте, по какъв начин управлявате спестяванията си, каква рентабилност търсите. " Капитал " търси отговор на та тези и други въпроси в анкета измежду своите читатели на тематика ръководство на персоналните финанси.
Реклама
На 10 февруари четете и специфичното издание на " Капитал " - " Лични финанси "
Свързани публикации Благовест Белев: Криптокризата е оздравителна и който оцелее след нея, ще е доста мощен 24 ноември 2022, 10:48 Защо златото към момента удържа на пазарния напън 18 октомври 2022, 06:29 Активите на взаимните фондове се намаляват с над 440 млн. лв. 23 август 2022, 11:48 Анатомия на тазгодишния пазарен безпорядък 12 август 2022, 06:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР