Изминалата 2017 година имаше доста промени в света на технологиите.

...
Изминалата 2017 година имаше доста промени в света на технологиите.
Коментари Харесай

Технологиите, с които се сбогувахме през 2017 г.

Изминалата 2017 година имаше много промени в света на технологиите. Някои от тях доведоха и до края на устройства и услуги, като имаше и някои непредвидения решения, отбелязва онлайн изданието CNET.

Едно от тях беше решението на Microsoft да се откаже от Windows 10 Mobile . Компанията не постави формален завършек на мобилната платформа, само че удостовери това, което съвсем всички виждаха и знаеха - Windows 10 Mobile не е приоритет за Microsoft.

Една друга технология пък изчезна и никой не разбра за това. Става дума за поддръжката на 3D видео в тв приемниците на множеството производители. Никой не видя, тъй като така и така 3D филмите по този начин и не завоюваха потребителите и това остана една от минимум употребяваните функционалности в модерните тв приемници.

През 2017 година Microsoft се сбогува с много свои артикули. Един от тях беше и датчикът Kinect за конзолата Xbox. Вместо това Microsoft избра да се концентрира повече върху виртуалната и добавената действителност. Софтуерният колос постави край и на стрийминг услугата Groove Music .

През октомври 2017 година мобилният оператор Verizon разгласи, че поставя завършек на чат приложението AIM . То беше доста известно преди много години, само че към този момент от дълго време е отстъпило на по-новите чат приложения и SMS-ите.

Apple също направи чистка на остарели артикули. Компанията постави спокоен завършек на MP3 плеърите iPod Nano и iPod Shuffle .

През годината имаше и забавни гафове с нови функционалности. Гугъл да вземем за пример реши да добави брояч на калории в приложението Maps, посредством който потребителят можеше да схваща какъв брой калории ще изгори, в случай че извърви определения си маршрут пешком. Приложението броеше калориите в кексчета, което провокира остри рецензии от консуматори и компанията смъкна функционалността ден по-късно.

Сред другите устройства, които доближиха своя край, са още фотоапаратите на Nikon от серията DL и очилата на Snapchat .

Стандартният жак за слушалки при смарт телефоните също изчезна от още телефони, в това число новите модели на HTC и Гугъл. Той обаче към момента е част от модели на LG, Samsung и други компании, само че бъдещето му наподобява предначертано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР