Изминаха повече от пет години от момента, в който Mercedes-AMG

...
Изминаха повече от пет години от момента, в който Mercedes-AMG
Коментари Харесай

Mercedes-AMG One - дългото чакане приключи

Изминаха повече от пет години от момента, в който Mercedes-AMG използваха автомобилното ревю във Франкфурт, с цел да показват своя впечатляващ състезателен първообраз Project One. През юни предходната година на бял свят се появи и серийната версия, в чието име към този момент не съществуваше думата Project, а в този момент към този момент сме изправени пред момента, в който немската компания стартира да извършва първите поръчки.
 Снимка 602739
Източник: Mercedes

Първата машина, която е част от лимитирана серия, е към този момент подготвена и бе показана от Mercedes-AMG със непретенциозен като наличие пост в обществените медии, състоящ се от три фотоси.

Колата е с немски регистрационни табели, които сами по себе си не са елементарни, тъй като гласят ON1. Дебютната машина е съвсем напълно черна със зелени акценти от разцветката на малайзийската компания Petronas, която е основен спонсор на тима на Mercedes във Формула 1. Акцент по купето са и голям брой трилъчеви звезди в задната част на колата, червен въздухозаборник на покрива, както и бял надпис AMG на предната решетка, написа автомобилното издание Motor1.

Може би най-важното, което би трябвало да се каже за специфичния модел е, че той е същинска спортна машина за улицата, както и най-бързата улична кола на пистите Нюрбургринг, Хокенхайм и Ред Бул Ринг. Mercedes-AMG One ще създаде единствено 275 бройки, като всяка от тях ще бъде съединена ръчно.

Кой е притежателят на първият създаден автомобил към този момент остава неразбираемо, само че се знае, че трима някогашни и сегашни водачи във Формула 1 ще бъдат част от щастливците - Люис Хамилтън, Нико Розберг и Дейвид Култард.

Нещо повече - през септември 2017 година английското издание The Sun писа, че седемкратният международен първенец Люис Хамилтън е декларирал желанието си да купи не една, а две коли от модела, възнамерявайки да подари едната на татко си. Според непотвърдена информация част от звездните клиенти на One са и артистът Марк Уолбърг, както и румънският милиардер и някогашен тенисист Йон Цириак.
 Снимка 602740
Източник: Mercedes

Сложното хибридно задвижване на Mercedes-AMG One се състои от стилен 1.6-литров V6 турбо мотор и четири електромотора, които са лично произвеждане на немската компания. Системата е толкоз комплицирана, че е било належащо основаването на напълно нов цех, като всяка от машините минава през 16 станции за сглобяване и тестване в процеса по производството си.

Припомняме, че хибридната система разполага с обща мощ от 1063 к.с., които разрешават ускоряване до 200 км/ч за 7 секунди, до 300 км/ч за 15.6 секунди, както и развиването на оптималната скорост от 352 км/ч.

Mercedes-AMG One сигурно е една от най-впечатляващите коли на нашето време. За страдание, до този миг пътят на автомобила не е по никакъв начин равен и безпроблемен. Постигането на Евро 6 нормите за екология на V6 мотора с вътрешно горене бе едно от огромните провокации пред немските инженери, тъй като макар дребния си работен размер, моторът, който е въодушевен мощно от елементите във Формула 1, разполага с цели 566 к.с. и развива оптималните 11 000 об/мин.

Интересен факт е, че същият би трябвало да минава през главен ремонт на всеки 50 000 километра - съгласно формалните наставления на производителя. Но това надали би било огромен проблем, защото се съмняваме, че доста от колите от модела ще бъдат карани всекидневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР