Измина цяло десетилетие, откакто Хамилтън и Алонсо бяха съотборници за

...
Измина цяло десетилетие, откакто Хамилтън и Алонсо бяха съотборници за
Коментари Харесай

Хамилтън не иска Алонсо за партньор никога повече


Измина цяло десетилетие, откогато Хамилтън и Алонсо бяха съотборници за една-единствена година в тима на Макларън. Тогава и двамата бяха новопостъпили – Люис като новобранец, а Фернандо като повторен международен първенец. И двамата имаха какво да потвърждават – единият да затвърди триумфите си, а другият да се пребори за сполучлив старт на кариерата. Те незабавно се трансфораха във врагове, а за партньорство не можеше и дума да става. Въпреки това, доста от експертите и феновете на спорта считат, че в случай че след толкоз години Алонсо и Хамилтън още веднъж станат съотборници, това ще бъде най-силното дуо.

Запитан от немската преса дали в миналото отново би си партнирал с испанеца, Люис отговори малко и изрично: " Не. Няма да стане. "

Четирикратният международен първенец разясни, че шефът на Мерцедес Ф1 Тото Волф добре схваща по какъв начин работи динамичността на връзките в един тим. " Бих го сравнил с магнит: когато се срещнат два идентични полюса, те се отблъскват един различен. Необходими са ти разнообразни полюси, тъй като в противоположен случай се поражда отрицателна сила – както беше през 2007 сред мен и Алонсо. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР