Измина само една седмица откакто ЕК наложи рекордна глоба на

...
Измина само една седмица откакто ЕК наложи рекордна глоба на
Коментари Харесай

Еврокомисията глоби ASUS, Denon & Marantz, Philips и Pioneer за изкуствено повишаване на цените

Измина единствено една седмица откогато Европейска комисия наложи рекордна санкция на Гугъл в размер на $5 милиарда за нарушение на антимонополното законодателство. А не щеш ли през днешния ден Европейската комисия санкции още четири огромни софтуерни компании.
Наказани бяха фирмите ASUS, Denon & Marantz, Philips и Pioneer . Между тези компании няма сговор, само че четирите разнообразни решения на Европейска комисия за всяка от тях са завършени като един документ. Причината е, че нарушаването е едно и също. Тези компании са се намесвали в ценообразуването на редица онлайн магазини с цел да поддържат високи цени на своята продукция.

ASUS бе приета за отговорна за интервенция в онлайн магазините в Германия и Франция за да попречи на продаването на своите преносими компютри и монитори на по-ниски от целесъобразните цени. Denon & Marantz са поддържали цените на своите слушалки и колонки в Германия и Холандия на по-високо от пазарното равнище. Philips също се е занимавал с сходни измами във връзка с съвсем цялата си продукция във Франция – от кухненските принадлежности до електрическите четки за зъби. Philips е нарушила по същия метод законодателството в 12 европейски страни.

Всички изброени дотук компании интензивно са помагали на проверяващите и размерът на техните санкции бе доста понижен. Така да вземем за пример, санкцията на Pioneer бе понижена с 50%, а на останалите компании – с 40%.

The Verge заяви, че ASUS би трябвало да заплати $74,4 милиона, Denon & Marantz ще се разделят с по $9 милиона. На Philips е наложена санкция от $34,9 милиона, а на Pioneer – $11,9 милиона. Глобите са наложени за активността на фирмите през интервала от 2011 до 2013 години. В случая с ASUS, нарушаванията са до 2014 година, а за Denon & Marantz – до 2015.

Целта на Еврокомисията е да отбрани правата на европейските жители за свободен избор при осъществяването на покупки. Свободното придвижване на артикули, хора и услуги са основата на Европейския Съюз и на неговото битие. Всяка интервенция на корпоративния свят в пазарните условия и ценообразуването се санкционират строго.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР