Измина поредният тъжен квалификационен цикъл за националния отбор по футбол.

...
Измина поредният тъжен квалификационен цикъл за националния отбор по футбол.
Коментари Харесай

Ех, Попе...

Измина следващият печален квалификационен цикъл за националния тим по футбол. Макар и фантазиите ни за Евро 2020 към момента да са живи, неприятният усет остава.

И хайде, в случай че до оня ден бяхме сметнали, че ще борим баражите със непретенциозен тим и враждуващо между тях управление на БФС, то какво да кажем за абдикацията на капитана...
 Ивелин Попов: Дал съм дума, че спирам, няма връщане обратно
Ивелин Попов: Дал съм дума, че спирам, няма връщане обратно

" След загубата с Косово започнах да мисля за това решение "

Дори и тази групировка на " трикольорите " се нуждае от водач, а остана без него във допустимо най-неподходящия миг. Решение, което персонално у мен провокира полюсни реакции. Дори аз не мога да изясня за себе си, сбърка ли Ивелин Попов със своето деяние, или пък беше прав.
 Снимка 452833
Източник:

Попето като че ли е последният спомен за тези не толкоз отдавнашни времена, когато към момента имахме действителна религия и упования към държавния отбор. Беше тази искрица, която ни даваше вяра, че ще успее да продължи светлото дело на Бербо, Стенли и Мартин.

И ненапълно съумя.

Мъжкият му темперамент и това, че не спестяваше никому нищо, го направиха огромният главатар в прайда на нашите " лъвове ". И за негово и за наше страдание обаче, Ивелин беше водачът ни по време на един прекомерно слаб интервал за футболна България. Загуби, кавги, унижения, пропуснати дузпи, уиски с аулини...всичко това дълго време тегнеше върху плещите му, само че той като че ли не се предаваше.
 Лечков: Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, към момента е Боби Михайлов
Лечков: Какво значение има кой е президент? Да ви кажа, към момента е Боби Михайлов

" От вас разбирам, че Ивелин Попов се отхвърля от националния отбор "

Уви, направи го, когато минимум чакахме.

Дали беше отхвърлен от протичащото се безумство във футболния ни съюз? Или пък просто му пристигна до гуша... Реалните аргументи занапред ще бъдат назовавани с същинските им имена. Каквито и да са обаче, най-класният състезател в редиците на България не може да пропусне просто по този начин огромната опция да сбъдне фантазията си - присъединяване на интернационален конгрес с националната фланелка.
 Снимка 441757
Източник:

Явно нервите на Попето не устояха, само че от това ще страдат и младите момчета около него. Това си пролича и от изявлението на Кристиян Малинов след триумфа над Чехия. Изненадата от решението му е огромна, а оставената празнота мъчно ще бъде запълнена за идните баражи.

И да, в случай че погледнем статистиката му (90 мача и 16 гола за атакуващ футболист) ще кажете, че надали би трябвало да тъгуваме от получилия се процес на събитията. В последните години обаче наличието на Ивелин на терена просто беше значимо, без значение от формата му.

Наглед окончателният му отвод къса и последния мост сред " това " потомство и новата генерация български футболисти.
 Снимка 428347
Източник:

Дано е за положително.

Време обаче няма.
 Дерменджиев: Ние играем прагматичен футбол, окуражен съм
Дерменджиев: Ние играем прагматичен футбол, окуражен съм

" Има няколко месеца, през които Ивелин Попов да размишления "

Март месец ще пристигна бързо, а без контроли или каквито и да е лагер-сборове, българският отбор някак невидимо би трябвало да построи мощен колектив, зависим на нови водачи. Но има ли почтени наследници на №10 в сегашната ни групировка.

Първият, който самичък даде поръчка за диригентската палка е Божидар Краев. Юношата на Левски показва самочувствие, което постоянно е от изгода за даден футболист. Реално обаче Божката много се изхвърли с думите си, защото до този миг не е потвърдил с нищо, че заслужава тази виновна роля. Епизодичното му експлоадиране против Словения за Лига на нациите по този начин и не бе подплатено с още положителни мачове. Да не приказваме и за бодичека, който направи на Кирил Десподов против Англия...
 Снимка 441595
Източник:

Тодор Неделев несъмнено е класа, само че единствено когато играе с " жълто-черния " екип на Ботев. Време е Тошко да " порасне " и на интернационално равнище, тъй като неговите качества несъмнено може да са от сакрално значение за по-добро бъдеще на тима.
 България победи Чехия с 1:0 в последния мач на Ивелин Попов
Край на отрицателната серия: Победа за България в формалния дебют на Дерменджиев и последния мач на Попето

Минимален триумф за " лъвовете " на националния стадион

Кирил Десподов е най-близо от тримата до търсения нов водач. Все още обаче прекомерно бързо залита в двете крайности. Tартор e, само че единствено на хартия. Да не приказваме, че за националната фланелка би трябвало да бъдеш образец и да се раздаваш на най-много, а не да искаш промяна след удар в лицето...
 Снимка 453218
Източник:

След всичко казано дотук, колкото и " крив " да беше Ивелин Попов, той беше шефът. А след него претенденти доста, само че все несъответствуващи...

Жалко обаче, че Попето съобщи себе си и своите визии. Дано момчетата от националният отбор да създадат по този начин, че да съжалява за своето решение.

Ех, Попе...
 Снимка 298402
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР