Измина почти една година, откакто недостигът на адаптирани бебешки млека

...
Измина почти една година, откакто недостигът на адаптирани бебешки млека
Коментари Харесай

Недостиг на адаптирани бебешки млека в САЩ ще има до пролетта на 2023 г., сочи доклад

Измина съвсем една година, откогато дефицитът на приспособени бебешки млека в Съединени американски щати аргументи съществени проблеми в страната. Към този миг наподобява усложненията за родителите обаче не са завършили.  Нов отчет на Reckitt Benckiser, производителят на Enfamil, демонстрира, че дефицитът се чака да продължи най-малко до пролетта на 2023 година Родители не престават настойчиво да търсят подобаваща бебешка формула за развъждане на децата си като търсене има даже в обществените мрежи, защото няма наличност по магазините и складовете.

Паникьосани родители по-рано тази година бяха изпразнили щандовете в супермаркетите, а управляващите се принудиха да вкарват стока от Европа.  Продуктите, създадени от Abbott Laboratories в завода им в Мичиган, бяха изтеглени след недоволства от бактериални инфекции при кърмачета.  Супермаркети като Target (TGT.N) и Walgreens Boots Alliance (WBA.O) бяха принудени да лимитират продажбите, оказвайки напън върху администрацията на Джо Байдън да се оправи с рецесията.

През май 2022 година Белият дом предприе стъпки за справяне с дефицита,за да помогне на производителите да получат съставките, нужни за увеличение на доставките.

Те обаче не са се нормализирали след пика на рецесията през май и юни, макар че Съединени американски щати реализираха прогрес в попълването на запасите, написа Ройтерс като се базира на старши вицепрезидента на Reckitt за Северна Америка и Европа.

„ Подозирам, че това състояние ще се задържи, само че напролет ще се върне още веднъж “, споделя Робърт Кливланд, който успокоява, че към този момент има задоволително приспособени млека за американските бебета.

Нови марки навлязоха на пазара, само че би трябвало време, с цел да може да се набират разнообразни разновидности от предлаганите артикули.

Липсите повдигнаха въпроса до по-високо властово равнище. Заговори се за монопол в производството на млеката и се повдигна тематиката за стимулиране на кърменето. Съединени американски щати са единствената индустриализирана страна, която не дава заплатен отпуск по майчинство.

На 1 февруари Агенцията по храните и медикаментите разгласи, че се преструктурира след рецесията с приспособените бебешки млека.

Никой няма да бъде уволнен или преназначен, само че ще има постоянна организация. Миналата седмица един от ръководителите подаде оставка, само че това няма да докара до разтърсвания.

Припомняме, че Агенцията стартира следствие през юни след известията за гибелта на 9 бебета, които са консумирали мляко от завода в Стърджис, Мичиган. Не беше открита връзка обаче сред производителя и източника на бактериалното замърсяване. Агенцията понасям рецензии за оправянето с дефицита, откакто беше обявено, че сигнали за проблеми е имало от есента на 2021 година, написа „ Wall Street Journal ”. Длъжностните лица не са отговаряли, което поражда опасения, че бавната реакция е съдействала за рецесията.

Заводът в Стърджис възобнови производството през май 2022 година, с цел да облекчи дефицита на приспособени храни за кърмачетата, само че той работи с специалисти от трети страни за по-голяма сигурност в продукцията. 

Министерството на правораздаването заяви предишния месец, че ще стартира наказателно следствие за дефицита.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР