Измерване на температурата на човешката кожа с технологии на Бош(снимка:

...
Измерване на температурата на човешката кожа с технологии на Бош(снимка:
Коментари Харесай

Бош въвежда „изкуствен интелект на нещата”


Измерване на температурата на човешката кожа с технологии на Бош
(снимка: Бош)

Бош комбинира изкуствен интелект (AI) и съгласуваност, с цел да образува нова категория решения – AIoT, или и зкуствен разсъдък на нещата. Целта е възстановяване на енергийната успеваемост и битка с ковид, оповестиха от компанията при показване на присъединяване си във виртуалното ревю CES 2021.

„ AIoT предлага голям капацитет. Вече отключваме този капацитет и планираме да разтеглим напъните си в бъдеще ”, съобщи Майкъл Боле, член на управителния съвет на Бош. На CES 2021 компанията показва интелигентни, устойчиви решения за здравето, живота и подвижността под мотото „ Sustainable #LikeABosch ” – „ Устойчив като Бош ”.

Сред нововъведенията е първият в света самообучаващ се AI датчик за фитнес устройства за носене (wearable)  и слушане (hearable). Тъй като AI работи на самия датчик (edge AI), към този момент няма потребност от интернет връзка по време на упражненията – това усъвършенства енергийната успеваемост и поверителността на данните.

Компанията показва и датчик, който мери качеството на въздуха и относителната мокрота. По този метод се получава информация за концентрацията на аерозоли във въздуха – данни, които са изключително значими за битката против ковид.

Охранителните камери на Бош също могат да оказват помощ в битката против вируса. С помощта на AI те извършват необятен набор от характерни приложения. Например, новата камера с интегриран образован видеоанализ мери телесната температура безконтактно, анонимно и с висока акуратност – с оптимално отклоняване от половин градус.

Освен това, употребявайки софтуерно решение на отворената платформа на стартъп компанията на Бош – Security and Safety Things, тези камери могат да открият дали броят на хората в даден магазин подхожда на рестриктивните мерки по отношение на ковид.

PCR пробата за ковид с устройството Vivalytic дава резултат от 5 проби за 39 минути
(снимка: Бош)

Друга премиера е портативният екран за хемоглобин, който открива анемия посредством сканиране на пръстите. Устройството е изключително уместно за райони с непълен достъп до здравна помощ. Снабден с AI, мониторът за хемоглобин дава резултат в границите на 30 секунди – не е належащо лабораторно проучване или взимане на кръв.

Пример за това по какъв начин технологията на Бош може да усъвършенства здравето и благосъстоянието е PCR пробата за ковид с устройството Vivalytic. Лаборатории, лекарски кабинети, старешки домове и лечебни заведения могат да оценят по едно и също време пет проби за 39 минути. А с помощта на усъвършенствания програмен продукт, позитивните проби излизат даже за по-малко от 30 минути.

Изследване, оповестено неотдавна в Германия, демонстрира, че AIoT може да надвиши границите на здравните приложения, с цел да поддържа и дейностите за отбрана на климата. Проучването на Accenture откри, че всеобхватната цифровизация в подвижността, производството и строителните технологии може да помогне на страната да измине половината път до постигането на задачите за излъчванията от Парижкото съглашение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР