Изменението на климата обикновено се обсъжда като политически и екологичен

...
Изменението на климата обикновено се обсъжда като политически и екологичен
Коментари Харесай

Как изменението на климата се отразява на вашето психично здраве

Изменението на климата нормално се разисква като политически и екологичен проблем, само че откриватели са разгледали над 200 предходни изследвания за изменението на климата и психологичното здраве за публикацията „ Психично здраве и нашият изменящ се климат: Въздействия, последствия и насоки “. Заключението? Изменението на климата визира вашето персонално богатство, освен това на околната среда.

Професор Сюзън Клейтън, лекар по философия, професор по логика на психиката в колежа на Устър и нейният екип за първи път разгледаха изменението на климата и непосредствените му резултати върху хората - изключително от супербури или рискови метеорологични условия. (Въпреки че постоянно е имало урагани, изследванията демонстрират, че повишението на температурите на океана – директен резултат от световното стопляне – може да са причина за по-силни.) Изследователите също по този начин са разгледали по-хронични, дълготрайни резултати, свързани с изменението на климата, като горски пожари и горещи талази, дружно с резултати като смяна на температурите и повишаване на морското ниво.

Те откриха, че тези промени усилват контузията, шока и посттравматичното стресово разстройство и усложняват напрежението, тревогата, злоупотребата с субстанции и депресията. Например, откакто ураганът Катрина удари Ню Орлиънс през 2005 година, един на всеки шест души, живеещи в засегнатите региони, дава отговор на диагностичните критерии за посттравматично стресово разстройство, а 49 % от хората, живеещи в тези региони, развиват тревога или разстройство на настроението като меланхолия.



За да схванат по-добре, Клейтън и нейните сътрудници разгледаха и един от най-ранните мета-анализи на изследвания за връзката сред бедствията и психологичното здраве, оповестен през 1991 година в Psychological Bulletin. Между 7 и 40 % от всички субекти демонстрират някаква форма на психопатология, като генерализираното обезпокоително разстройство е отпред в листата.

Има смисъл. Екстремните метеорологични условия, като урагана Катрина или супербурята Санди, имат потенциала да съборят здания, стени и домове, оставяйки мнозина без движимостите си или място за спане през нощта. По същия метод помислете за условия като горещи талази или повишаване на морското ниво: Въздействията върху човешкото здраве са по-малко трагични в кратковременен проект, само че в дълготраен проект могат да обиден повече хора и да имат фундаментално влияние върху обществото, в случай че хората бъдат принудени да изоставят техните домове и работа в региони, които към този момент не са обитаеми.

От друга страна, природата, изключително зелените площи, понижават напрежението, отбелязва още отчетът. (Имаме някои по -подкрепени от науката способи, по които природата оказва помощ на вашето здраве.) Така че, в случай че всички тези вести за изменението на климата ви карат да се чувствате потиснати, излезте измежду природата – успокояващо е! 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР