Измамници се представят за Кристалина Георгиева и предлагат в мейлове

...
Измамници се представят за Кристалина Георгиева и предлагат в мейлове
Коментари Харесай

Внимавайте! Нова измама върлува в интернет

 Измамници се показват за Кристалина Георгиева и оферират в мейлове до българи финансова помощ в размер на 100 хиляди евро за компенсиране на вредите от пандемията от COVID-19, оповестиха нарочени за печеливши получатели от Шумен, написа " Монитор ". 

" Късметлиите " са лица, заемащи управителни постове от междинния ешелон и с необятни интернационалните контакти, участия в планове и прочие. Покрай връзките си получават и доста имейли, адресите им участват в разнообразни листи и, евентуално по този начин са набелязани като евентуални шарани, които биха могли да клъвнат на предложения за лесни пари.

" Скъпи приятелю, аз съм Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд. " - се споделя в обръщението към получателя. По-нататък се изяснява, че адресът е включен в лист на печеливши по 100 хиляди евро, за всеки случай изписано и с думи, като корона отплата. Посочен е някакъв код, сякаш за Western Union, само че печелившият би трябвало да написа на " Кристалина " с цел да изпрати по-нататък пък тя и адрес, посредством който може да си получи стоте евро бона през мрежата за бързи преводи. Адресът на " ръководещата директорка " на МВФ е с съветски домейн. 

Писмото носи всички белези на опит за фишинг или машинация, само че все пак хора, които не са се сблъсквали с сходни измами биха могли да се вържат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР