Измамник от Сопот загази, след като успя да изнуди пенсионерка

...
Измамник от Сопот загази, след като успя да изнуди пенсионерка
Коментари Харесай

Изпечен комарджия изнуди баба за 5 бона и си плю на петите

Измамник от Сопот загази, откакто съумя да изнуди пенсионерка с болен мъж за повече от 5000 лева.  Мъжът нямал непрекъсната работа, занимавал се с ремонтни действия, като търсел обекти, където да работи и да изкарва пари, с цел да се устоя. Дължал пари на доста хора и с цел да обитава, вършел и закононарушения, от които да се облагодетелства персонално.

Пострадалата пенсионерка живеела в Сопот. Покривът на къщата й бил протекъл. Тъй като към оня миг брачният партньор й бил болен, тя се заела сама да търси занаятчия, който да го поправи. Измамникът надушил това и макар, че все още бил поел различен обект, самичък намерил бабата и незабавно я увъртял в мрежите си. Представил се за занаятчия, разговаряли и поел ангажимент да извърши ремонт на покрива. След като съумял да я убеди, че би трябвало да стартира незабавно, в началото сопотчанката му дала сумата от към 1000 лева

Майсторът схванал, че бабата има спестени и други пари и преценявайки, че е  стара жена и че брачният партньор й към оня миг бил болен на легло, се върнал единствено няколко минути по-късно и съумял да я заблуди, че му трябват повече пари да закупи всички материали. Поискал цялата сума, която дамата имала спестена в нея – остатъка до 5200 лева, уговорили се да стартира ремонта и се разделили. 

Минали дни и седмици, само че нямало и диря от майстора. Бабата усетила, че нещо не е наред и споделила с щерка си за случката. Тя от своя страна почнала да търси измамника, с цел да вземе назад парите. Разбрала, че майсторът бил комарджия и че дължи пари на доста хора, които заблудил, че ще им извърши ремонт.  Така последвал сигнал в полицията и арест за измамника. Делото против него започва в Районния съд в сряда. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР