Измъчвани, обесени, осъдени без съд: Каталунският регионален парламент прие в

...
Измъчвани, обесени, осъдени без съд: Каталунският регионален парламент прие в
Коментари Харесай

Каталуния реабилитира паметта на стотици екзекутирани жени, набедени за вещици

Измъчвани, обесени, наказани без съд: Каталунският районен парламент одобри в сряда резолюция за реабилитиране на паметта на стотици дами, екзекутирани като " вещици " сред XV и XVIII век, съобщи БГНЕС.

Този ход е управителен от проповядващи самостоятелност и левичарски групи, които считат, че тези дами са били " жертви на женомразко гонене ". Те желаят паметта им да бъде почетена на тях бъдат кръстени улици. Вековният лов на вещици е бил изключително натоварен в този североизточен район на Испания.
Хиляди вещици готвят магия против Тръмп
Хиляди вещици възнамеряват да създадат „ обвързващо проклинание “ на Доналд Тръмп на Хелоуин, тъй че той да загуби изборите в Съединени американски щати...
Прочети повече
Разследване на локалното научно списание " Sapiens " и изследвания на барселонския историк Пау Кастел откриха, че Каталуния е един от първите райони в Европа, в които от 1471 година се организира лов на вещици. Той се счита и за един от районите, в които са осъществени най-вече изтезания.

" Наскоро открихме имената на повече от 700 дами, които са били преследвани, измъчвани и екзекутирани сред XV и XVIII век ", споделят групите, които стоят зад резолюцията, призната с огромно болшинство от 114 гласа " за ", 14 " срещу " и 6 " въздържал се ".

Животът и трагичната гибел на тези дами в този момент ще бъдат прегледани от позиция на пола, с цел да се увеличи публичната информираност за тяхната орис, което е отзив от сходни начинания в испанския район Навара, а също и в Шотландия, Швейцария и Норвегия.

" Преди ни назоваха вещици, а в този момент ни назовават " феминистки ", истерични или полово разочаровани. Преди организираха лов на вещици, а в този момент го назоваваме фемицид ", съобщи районният народен представител Жен Диас от ръководещата ERC.
Руските вещици проклеха враговете на Путин (ВИДЕО)
" Империята на най-силните вещици " от Руската федерация организира специфичен ритуален обред за благополучие на съветския народ и най-много на...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР