излязоха с позиция по отношение на управлението на българския президент

...
излязоха с позиция по отношение на управлението на българския президент
Коментари Харесай

БЗНС: Целта на Радев е да дестабилизира държавата

излязоха с позиция във връзка с ръководството на българския президент Румен Радев.
Публикуваме изявленовието на партията без редакторска интервенция.
 Български земеделски народен съюз моли идващите избори да не бъдат извършени под юмрука на Радев и автомата на Копейкин Български земеделски народен съюз моли идващите избори да не бъдат извършени " под юмрука на Радев " и " автомата на Копейкин "
Български аграрни национален съюз изпрати позиция до медиите по отношение на консултациите при президента Румен Радев по отношение на датата и орг...
" Четири години белязани от Радев с фалш и двуличие. Радев навлезе в последната година на президентския си мандат по този начин, както и започва – като план на режима в Кремъл. Непоследователен във външната си политика и рушащ политическата система вътре в страната,единственото непроменяемо нещо в другояче радикалния облик на Румен Радев остана лоялността към режима и идеологията на Путин. През неговия мандат философите на Кремъл свободно проповядваха в България - Решетников чертаеше бъдещето ни, патриарх Кирил назидаваше обществено българския държавен глава, а Путин получаваше непрекъснати предложения за публично посещаване.
Разпознат като лобист на Кремъл,Радев изпадна в цялостна външнополитическа изолираност,често саботирайки хибридно евроатлантическата принадлежност на България. И това е изцяло явно - като се стартира от неприкрития му неофициален напън в интерес на съветските военни ползи България да не придобие американските изтребители F-16, до скандалната му обществено-политическа теза, че българските възрожденци не били европейци!БЪЛГАРСКИЯТ президент неведнъж и отявлено се застъпваше за ползите на Кремъл,но нито един път не застана в поддръжка на българския народен интерес. Радев се появи на политическата сцена като хибриден облик на сякаш натовски военачалник , само че зад късата му обществена биография стояха единствено поредност от скандални антиатлантически дейности -от оспорването на взаимната защита на въздушното ни пространство взаимно с сътрудниците от НАТО, през лобизма за „ Грипен “ на служебния му кабинет, до непрекъснатото провокиране на политическо напрежение в страната напоследък.
Вместо да извършва ролята на президент на всички българи, за четири години той трансформира своята институция в политически опозиционен център, имащ за задача да дестабилизира страната. Радев употребява обществената власт, с която разполага, само за реализацията на подмолни политически планове, свързани не просто с смяна на ръководството, а с радикална интервенция по непознат сюжет. Когато целият свят е изправен пред бедствието COVID-19, Радев освен омаловажи, само че и се опита да пренебрегне подхванатите у нас противоепидемични ограничения . Докато той неприкрито внушаваше боязън и обезсърчение в обществото, вниманието и напъните на администрацията му бяха ориентирани най-много към икономическия лобизъм и към посланическите назначения. Стана явно, че движеща мощ в политическия кабинет на Радев са сътрудниците на Държавна сигурност.
На площада,провокирани и поощрени от президентската поддръжка на протеста, някогашни комунисти и наранени от властта олигарси превзеха справедливия митинг на младежите. Вместо да се трансфорат в коректив на властта, протестиращите бяха използвани от Радев,зада може на техен тил той да се трансформира в кандидат за цялата власт в страната. С тези си дейности Румен Радев от дълго време стартира акцията си за идващ президентски мандат . Целта ме обаче е не просто да остане в тази институция, а от ден на ден да узурпира власт. За да извърши своята цел, той мина през потреблението на разнообразни средства – от концепцията за лична партия, през оглавяването на протест и съставянето на коалиция от нови политически субекти – хрумвания, които явно се провалиха поради неналичието на решителна социална поддръжка.
 Български земеделски народен съюз прикани Румен Радев да уважи жертвите на комунизма Български земеделски народен съюз прикани Румен Радев да уважи жертвите на комунизма
На 1 февруари от 11 ч. в София ще бъде отслужена панихида в параклиса пред мемориала на жертвите на комунизма (в градинката пред НДК)....
Днес пред Радев са сложени нови задания – да дестабилизира страната , да внесе безпорядък в институционалния живот и да основава и подклажда обществени спорове и публични напрежения. За да ги извърши, той към този момент стартира да саботира идващите парламентарни избори, като приготвя почвата те да бъдат оспорвани и по този начин взривява опцията за съставяне на мощна законна изпълнителна власт. За всички е ясна и задачата на Радев - след поредност от неефективни диалози за съставяне на държавно управление в новия парламент да се стигне до невъзможност и той да поема изпълнителната власт посредством длъжностен кабинет и при липса на настоящо Народно заседание. Така,с помощта и в сгода на евразийската линия, създавайки политически вакуум до идващите президентски избори през есента, Радев ще обсеби и концентрира в ръцете сицялата власт, репресивните й механизми и службите. За задачата е подготвил нова конституция, а за политическите му съперници най-логична и евентуална ще е ориста на Навални. Лов на вещици, реваншизъм и закани ще са стилът, който ще наложи генералът, окуражаван от Кремъл.
Вземайки поради всичко това, демократичната общественост, десните сили, отстоявали и борещи се за пълноправното участие и принадлежността на България към Европейски Съюз и НАТО, както и за създаване на мощни и свободни Балкани, би трябвало уверено да се опълчи на васалната политика на Радев, поставяща България в краката на съветската тирания. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР