излязла от коритото си заради обилните валежи. Това съобщи директорът

...
излязла от коритото си заради обилните валежи. Това съобщи директорът
Коментари Харесай

На косъм от голяма трагедия заради прелялата река Искър

излязла от коритото си поради изобилните превалявания. Това заяви шефът на спешното звено към Столична община Красимир Димитров.

"В момента 10 екипа на Дирекцията работят на разнообразни места на територията на София. Няма потърпевши хора от тези интензивни превалявания. В момента един екип работи на правата от Нови Искър към Курило изпод под моста. Извадихме един човек, който беше закъсал с колата. Сега ще изкараме и автомобила ", добави той пред Фокус.

Красимир Димитров уточни, че различен екип работи на територията на Плана, където поради натежалия сняг падат дървета.

Има разнообразни места в София като сериозни сектори на бул. "Цар Борис Трети ", Южната дъга.

"Имаме екип от специалисти и екип на Дирекция "Околна среда ", които обикалят и вършат оглед за равнищата на язовирите и реките “, посочи още той.

Димитров предложи на водачите, когато има високи равнища на водите на пътното платно, да спрат и да се върнат назад, а не да се пробват да пресичат.

"Тръгнах сутринта за работа. При разминаване с рейс колата ми цялата беше залята. Останах във водата, нямаше накъде да мръдна. Струята беше доста страшна, мощна ", описа пред Нова тв Ангелина Пелева, която се е избавила на косъм от огромна покруса. На помощ се отзовават две момчета, които също са били залети от водата.

Нивото на река Искър е два пъти над междинното, сочат данни на Национален институт по метеорология и хидрология. Ситуацията в региона остава трагична, тук-там има разливи. Спасителни екипи отводняват там, където е належащо.

Заради изобилните превалявания равнището на реката се е вдигнало с 3 м и тя е наводнила частни парцели и дворове. Почти отцепен е квартал "Мурговица ", тъй като свързващият го с града мост в по-голямата си част е под водата, сподели комисар Борисов.

"В момента се прави обход на засегнатите региони. Има сигнал и от село Ярловци за наводнени земи ", заяви Борис Борисов. По думите му се чака община Трън да разгласи бедствено състояние.

Високи равнища на река Искър са регистрирани в региона на град Нови Искър. Поради завиряване под моста краткотрайно е спряно придвижването по автобусни линии 23 и 26, осведоми NOVA.

"Тръгнах сутринта за работа. При разминаване с рейс, колата ми цялата беше залята. Останах във водата, нямаше накъде да мръдна. Струята беше доста страшна, мощна ", описа Ангелина Пелева, която се е избавила на косъм. На помощ се отзовават две момчета, които също са били залети от водата.

Нивото на р. Искър е два пъти над междинното, сочат данни на Национален институт по метеорология и хидрология. Ситуацията в региона остава трагична, тук-там има разливи. Спасителни екипи отводняват там, където е належащо.

Оранжев код за рискови превалявания е в действие за 5 области в страната. В Бургас, Ямбол, Хасково, Смолян и Кърджали се чакат превалявания до 50 литра на квадратен метър. В Северозападна България ще продължи да вали сняг, а новата снежна завивка ще доближи 10 см.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР