Изложбите на секция Живопис неизменно са в центъра на изложбената

...
Изложбите на секция Живопис неизменно са в центъра на изложбената
Коментари Харесай

СБХ събира в Биографично... 180 творби от 110 автори

Изложбите на секция " Живопис " непроменяемо са в центъра на изложбената стратегия на СБХ. В трите зали на първия етаж на галерията на ул. " Шипка " 6 110 създатели показват към 180 произведения до 30 май.

Проф. Станислав Памукчиев написа за експозицията:

" Названието на изложбата показва тематична територия, която позволява и навлизане на мемоари, и предусещане за неразбираемо бъдеще.

Съдържателният обсег е отворен към субективния свят на съхранени облици, остатъци, следи от вглеждането в себе си. Вслушва се в монолога на паметта и предусещането.

Изложбата, конструирана от голям брой пластични светове изповеди, има капацитета да сформира облика на " груповата душа ", на едно време, белязано от война, пандемия, изолираност, екзистенциално напрежение, сменена действителност, както и от обезщетителните фикции и мечти, страхове и есхатологични интуиции.

" Биографично: места на претърпяното, сенки от предишното, сенки от бъдещето " е опит за образно обозначаване на време и място - хронотоп, осветлен прочувствено, психически и духовно от персоналната среща с тайната на живота и волята за неговата отбрана. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР