Изложбата Стиховете остават“ беше открита тази вечер. Това е вторият

...
Изложбата Стиховете остават“ беше открита тази вечер. Това е вторият
Коментари Харесай

Откриха изложбата „Стиховете остават“

Изложбата Стиховете остават “ беше открита довечера. Това е вторият сезон на плана на Дарик, в който известни персони, най-вече от региона на културата, гостуват в радиото и собственоръчно преписват определено от тях стихотворение, а по-късно български художници претворяват част от стиховете в картини.
 
Преплитането на поезията с изобразителното изкуство докара до основаването на нови художествени творби, въодушевени от определените стихове, сподели при откриването на изложбата програмният шеф на Дарик радио Константин Вълков.
 
Константин Вълков : " С няколко думи уважаемият Да Вични го е споделил най-добре и някак обобщава по може би в действителност най-хубавият метод това, което ние се опитахме да създадем първоначално и това, което се случи в края. Да Винчи споделя: Картината е лирика, която се вижда с очи, вместо да се усеща, а поезията е картина, която се усеща, вместо да се вижда с очи ".
 
В романа си „ Майсторът и Маргарита “ Михаил Булгаков споделя, че ръкописите не горят, уточни водещият на предаването „ Нова просвета “ по Дарик радио Даниел Ненчев : " Ние взехме тази фраза и я поставихме в актуален подтекст. Какъв е този актуален подтекст и какво значи тази фраза през днешния ден: когато вземеш едно стихотворение и го прочетеш, след което го препишеш, след което го споделиш, такова стихотворение е невероятно да изгори. По този метод стиховете остават ".
 
Проектът се реализира в партньорство с БНП Париба, а изложбата може да се види в централния й офис на бул. „ Цал Освободител “ 2 в София до 20 април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР