Изложба за ромския квартал „Столипиново“ представя утре турският фотограф Айдън

...
Изложба за ромския квартал „Столипиново“ представя утре турският фотограф Айдън
Коментари Харесай

Изложба за ромски квартал в Пловдив представя фотограф от Турция

Изложба за ромския квартал „ Столипиново “ показва на следващия ден турският фотограф Айдън Четинбостаноглу от Измир. Организатор е катедра „ Етнология “ на Философско-историческия факултет (ФИФ) на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “.
Изложбата ще бъде открита на 22 април, понеделник, от 16:00 ч., на 4-тия етаж в постройката на факултета на ул. „ Костаки Пеев “ № 21.
Фотоекспозицията демонстрира част от нематериалното културно завещание на някои ромски групи в Пловдив, оповестяват от университета.
Изложбата е под наслов „ Столипиново – всеки има история “ (‘Stolipinovo - everyone has a story’) и ще бъде открита от създателя си Айдън Четинбостаноглу и от проф. днк Мария Шнитер от ФИФ.
Организирането й е в границите на план по Национална научна стратегия „ Културно-историческо завещание, национална памет и публично развиване “, финансирана от Министерството на образованието и науката.
„ Работата ми нормално е дълготраен план, който се състои от културни и човешки права. Изследването на ромската просвета е едно от тях. Проучването, което започнах през 1999 година, продължава в разнообразни балкански страни, “ споделя Айдън Четинбостаноглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР