Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и

...
Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и
Коментари Харесай

Откриват изложба на полицейски шапки и униформи в Бургас

Изложба, в която ще бъдат показани над 100 полицейски и пожарникарски шапки, отличителни детайли, 10 униформи и над петстотин макети на полицейски и противопожарни коли от целия свят, ще бъде открита през днешния ден в Бургас, предава БНР.

Тя се провежда от Международната полицейска организация - район Бургас към Международната полицейска асоциация - секция България, със съдействието на Регионален исторически музей - Бургас и Културен дом на нефтохимика.

В експозицията са включени детайли от персоналните сбирки на Павлин Ковачев - ръководител на Международната полицейска организация в морския град, Вероника Дойчинова - чиновник на Гранична полиция, доцент Людмил Георгиев - учител в Академията на Министерство на вътрешните работи и немският им сътрудник и сътрудник Щефан Емрих.

" Идеята породи след диалог с доцент Людмил Георгиев, който от доста години прави сходни изложения. Освен това, с което той разполага, ще покажем огромна сбирка от макети на полицейски и противопожарни коли, рейсове и камиони. Тя принадлежи на нашия другар от Германия Щефан Емрих, който общително ни я дава. Включили сме детайли от моята персонална сбирка и от тази на колежката ни Вероника Дойчинова. В България до в този момент толкоз огромна галерия по тематиката не е правена ", описа Павлин Ковачев.

Експозицията към този момент може да се види, само че ще бъде открита публично през днешния ден в Културния дом на нефтохимика в Бургас. Тя ще може да бъде забелязана от жителите и гостите на Бургас до края на месец юли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР