Изложба скулптура, посветена на 70-годишнината от рождението на Емил Мирчев

...
Изложба скулптура, посветена на 70-годишнината от рождението на Емил Мирчев
Коментари Харесай

Скулптурни творби на Емил Мирчев показва изложба

Изложба статуя, отдадена на 70-годишнината от рождението на Емил Мирчев (1950-2017), е подредена до 17 декември в изложба " Академия " в София, научи ДУМА от Диди Спасова, връзки с обществеността на Националната художествена академия. > Емил Мирчев, " Стефан Бобчев "
Емил Мирчев е ученик на НХА и като дълготраен професор е отдал огромна част от своите професионални умения и от богатия си опит в образованието на студентите по статуя. Неговото творчество се простира в региона на монументалните и кавалетните форми. Работи с типичен материали като бронз, камък, дърво, керамика. Творбите му се отличават с самостоятелна, истинска стилистика и носят ясни естетически, нравствени и метафизичен послания. > Емил Мирчев, " Голгота "
Настоящата галерия показва разнообразни произведения от богатото му творчество. Показва едни от най-знаковите и запаметяващи се негови изяви, съдържащи хрумвания, търсения и пластически възгледи, които образуват самобитната художествена атмосфера и аурата на неговото изкуство.
Скулптурите на Емил Мирчев свидетелстват за доближат синтез на типичен и съвременни насоки. Те са многопластови като план и неповторими като скулптурен изказ. Прави усещане разнообразието от съответни решения при опазване на главните мирогледни и официални направления на неговото пластическо верую.> Емил Мирчев, " Женски портрет "
Емил Мирчев по достолепие вписа своето име в аналите на актуалните изобразителни изкуства като един от най-ярките, запаметяващи се и присъщи създатели, изявявали се както в България, по този начин и в чужбина. Участвал е в влиятелни симпозиуми, осъществил е голям брой конкурсни планове. По този метод неговото целокупно креативно дело безапелационно се подрежда измежду най-значимите достижения на изкуството на скулптурата в нашата страна.
 >

 
 
 
>  
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР