Изложба „Искри от огнището“ събира средства за издаване на книга

...
Изложба „Искри от огнището“ събира средства за издаване на книга
Коментари Харесай

Изложба „Искри от огнището“ събира средства за издаване на книга за Челопек

Изложба „ Искри от огнището “ събира средства за издаване на книга за Челопек. Книгата се назовава „ Челопек - Природният олтар “ и съставлява история на балканското селце, което се намира на 6км от Враца по посока връх Околчица. Неин създател е дългогодишният публицист Цветана Евгениева. В книгата са събрани истории за художествените занаяти и бита на локалното население. Целта на благотворителната демонстрация е да се съберат средства за издаване на история на врачанското село Челопек.
Мострата „ Искри от огнището “ показва повече от 150 произведения за дома и фамилията, направени ръчно от дамите на село Челопек. Домакин на проявата стана Етнографско-възрожденският комплекс „ Св. Софроний Врачански “ във Враца.
Благотворителната галерия е проведена от локалното читалище „ Огнище - 1930 “ в село Челопек, кметството и църковното настоятелство при храм „ Св. Димитър “ и бе открит от кмета на селото Тихомир Тошев. Кметът изрече признателност на всички поданици, които са изработили изделията и моли всички да вземат присъединяване в формалното показване на книгата, което ще се организира на 3 март в Челопек.
Изложбата е отворена за посещаване до 14 февруари в комплекс „ Св. Софроний Врачански “. На нея участваха секретарят на Община Враца Нина Дакева, шефове на културни и публични институции, както и голям брой жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР