Изложба Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век

...
Изложба Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век
Коментари Харесай

Бургазлийката в началото на XX в. показват в Нощ на музеите в Асеновград

Изложба " Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век " век ще притегли интереса на асеновградчани този петък. Представени ще бъдат забавни и ексцентрични за съвремието, само че пък фешън и настоящи по това време тоалети, шалове, шапки и други дамски аксесоари. Представянето на експозицията е част от " Нощ на музеите " в Асеновград. Градът се включва в националната самодейност на 17.05.19 година И трите музейни здания ще бъдат отворени за гости до късно вечерта.
В Исторически музей-Асеновград изложбата „ Бургазлийката през 30-те и 40-те годините на XX век ” ще бъде открита тъкмо в 17:30 ч. Експозицията е дело на Регионален исторически музей-Бургас. Час по-късно пред главната постройка на музейната институция в центъра на града, асеновградчани могат да се насладят на вокалните осъществявания на Веси Пашалиева.
В Етнографската къща ще поданици и посетители на Асеновград ще могат да видят гостуваща галерия от Регионален исторически музей-Бургас – „ Нестинарството – българската магия с огнена жарава “. Общо 11 табла показват магията на този обред, носията на основната нестинарка, „ опашатите “ икони на Свети Свети Константин и Елена и Света Богородица и „ свещения “ барабан.
В Старинно учебно заведение " Свети Георги ", пък, продължава експозицията „ Галерия Асеновград ” – картини на асеновградски художници. От 20:00 ч. ще се организира към този момент трансформиралият се в традиция проведен безвъзмезден музеен тур с екскурзовод. Обиколката включва посещаване на трите музейни и на други емблематични здания в Асеновград.
" Нощ на музеите " с вход свободен ще стартира в 17:00 ч. и ще продължи до среднощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР