Излизат много публикации на базирани в Брюксел медии, които разказват,

...
Излизат много публикации на базирани в Брюксел медии, които разказват,
Коментари Харесай

Експерт: ЕК прави суперфонд за иновации, но няма как да имаме там еврокомисар

" Излизат доста изявления на основани в Брюксел медии, които описват, че кипи старателен труд в Европейска комисия и хора, чиновници в Комисията, оферират на Урсула фон дер Лайен нова конструкция, нови хрумвания. След това би трябвало комисарите, които са препоръчани от страните, да запълнят с подготвеност тези нови браншове и нови сфери ".

Това сподели пред БНР Юлияна Николова - шефът на портал " Европа " и фондация " Център за модернизиране на политики ". Вероятно ще бъде одобрен многомилиарден фонд за стимулиране на огромните европейски софтуерни колоси, посочи тя.

Според Николова най-важна е компетентността на оферти комисар. Тя напомни, че през днешния ден е последният период за подаване на номинации за еврокомисари.

За български еврокомисар към този момент е препоръчана Мария Габриел. Тя и преди този момент заемаше този пост в Европейска комисия с сектор цифрова стопанска система и общество, който директно е обвързван с нововъведенията. Преди дни плъзнаха клюки, че България може да получи сектор " Земеделие ".

 Кабинетът утвърди номинацията на Мария Габриел за еврокомисар от България Виж още Кабинетът утвърди номинацията на Мария Габриел за еврокомисар от България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР