Излизат доста доклади, които показват че има непрекъснато увеличение на

...
Излизат доста доклади, които показват че има непрекъснато увеличение на
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Държавната администрация е като ламята от приказките

" Излизат много отчети, които демонстрират че има непрестанно нарастване на държавните чиновници, а държавната администрация остава все по този начин неефективна ", по този начин някогашният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лидия Шулева разяснява желанието държавната администрация да бъде съкратена с 15 на 100.

" Почти няма министър на финансите, който всяка година да не залага в бюджета 10% редуциране на държавната администрация, само че аз нееднократно съм имала опцията да оприлича държавната администрация с ламята от приказките с многото глави. Като отрежеш една глава и на нейно място излизат още няколко. Започват някакви съкращения и в това време непрестанно идват нови поръчки за увеличение било числеността на една администрация, било за основаването на нова ", добави тя.

Според Лидия Шулева обслужването на жителите е неефективно. " През 2020 година 28 администрации са изнесли 28 действия посредством аутсорсинг публични поръчки и други, само че това не е довело до понижаване на държавните служители. Имаме и въвеждане на електронни услуги, само че това не води до резултати ", акцентира Шулева.

По думите й има администрации, които нямат нужния потенциал да свършат избрана работа и при тях има дефицит. " Цялата организация на държавната администрация сега е един абсурд ", разяснява още Шулева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР