Излизането от еврозоната не влиза в програмата на италианското правителство.

...
Излизането от еврозоната не влиза в програмата на италианското правителство.
Коментари Харесай

Италия няма да излиза от еврозоната

Излизането от еврозоната не влиза в програмата на италианското държавно управление. Това съобщи италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини.

" Излизането от еврозоната не влиза в програмата на държавното управление. " Еврото е валута без народ и без банка " - от време на време по този начин споделят. Но съществуват действителности и ние сме длъжни да се съобразяваме с тях. Трябва да работим с тези принадлежности, които съществуват. Трябва да използваме тази обстановка, която съществува в Италия, предвид на другите условия, които са значими за нашите банки ", сподели той.

По-рано партията " Северна лига ", един от водачите на която е Салвини, се обявяваше за излизане от еврозоната, само че по-късно промени позицията си.

Италия е една от страните, в които са най-силни отрицателните връзки против еврото. Икономиката на Ботуша се намира в дълбока рецесия от години без стопански напредък и огромна безработица, изключително измежду младежите. Кризата се отрази и на италианските банки, които се оказаха с доста огромни токсични заеми. Оказването на помощ за тях стана аргументи за раздори сред Рим и Брюксел. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР