Излизането на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) може никога да

...
Излизането на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) може никога да
Коментари Харесай

Брекзит може никога да не се случи

Излизането на Англия от Европейския Съюз (ЕС) може в никакъв случай да не се случи заради различия сред главните политически сили. Мнението е на водача на „ Либералните демократи” Винс Кейбъл, представен от вестник Financial Times.

По-рано вестник The Daily Telegraph заяви, че последователите на евроинтеграцията от Консервативната партия са подготвени да не одобряват законопроекта за анулация на общоевропейското законодателство в границите на процеса по излизане на страната от Европейски Съюз. Най-малко шестима депутати от Консервативната партия са подготвени да застанат зад своите политически съперници, най-много от Лейбъристката партия, и да се разгласят срещу основна част от законопроекта за Брекзит.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията по излизането на Англия от Европейски Съюз започнаха на 19 юни в белгийската столица – близо година след провеждането на референдум по въпроса. Преговорите би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което двете страни ще имат половин година за ратификация в националните парламенти за това, което са се договорили. По график Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз до края на март 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР