Излизаме на протест, защото така не се прави законодателство, около

...
Излизаме на протест, защото така не се прави законодателство, около
Коментари Харесай

ПП и ДБ: Машинното гласуване бе убито, фокусът на ГЕРБ, ДПС ...

Излизаме на митинг, тъй като по този начин не се прави законодателство, към това се сплотиха " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " на взаимен ексклузивен брифинг, откакто с болшинство в Народното събрание беше гласувано дефинитивно връщане на хартиената бюлетина. 

Планираният митинг е от 18:30 ч. пред постройката на Народното събрание. 

 
" Оттук нататък нито един българин няма да може да гласоподава, без да попълни бюлетина с писалка ", сподели Асен Василев от Политическа партия и добави, че машинното гласоподаване е било убито.

„ Машините, които ползвахме все още, ще бъдат изхвърлени. Те повече няма да бъдат употребени, в случай че няма изключителни избори преди локалния избор. Минаваме на напълно ръчно гласоподаване, може би с броячки ”, уточни още той.

Съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов уточни, че не е ясно по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори.

„ Този законодателен качамак, който следим, е или цялостна аматьорщина, или целеустремен проект да не знаем по какъв начин ще се гласоподава на локалните избори поради тяхното голямо политическо значение ”, добави той.

Според Кирил Петков фокусът на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е локалните избори.

„ Знаем, че по време на локалния избор има максимален брой невалидни бюлетини. Знаем, че те сега са обезпокоени и се пробват по всевъзможен метод да объркат цялото общество, само че действително да откраднат вота на българските жители. Както сега дебатът тече, с изключение на на хартия, различен метод няма да има да се гласоподава за локалните избори - тъкмо там, където те са най-хубави за кражбата на вота ”, уточни той.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР