Излиза Светът за българката. Книга първа от автора Димитър Димитров.

...
Излиза Светът за българката. Книга първа от автора Димитър Димитров.
Коментари Харесай

Книга разкрива как светът гледа на българката

Излиза " Светът за българката. Книга първа " от създателя Димитър Димитров. В това многоезично издание ще прочетете по какъв начин са ни описвали през годините.

Българските дами са дарени с здравомислие, което е мъчно въобразимо, в случай че не си го преживял; и все пак те не са необщителни.

VOYAGE LITTÉRAIRE DE LA GRÈCE, 1776

***

Мъжете и дамите в розовите градини във и към Казанлък са с прекрасен растеж и изящни обноски и макар че дамите рядко са красиви, те имат оня анонимен сексапил, подбуден от напълно здраве и горда добродетел.

EUROPE IN STORM AND CALM, 1885

***

Пролетно време млади български девойки се разпръскват на групи ежедневно в тези градини и обират всички цъфтящи рози. Понякога тези девойки поставят кошниците на земята и танцуват в кръг под звуците на пастирски дудук или като си пеят сами: те са най-красивите и най-изящните селски дами в Турция.

VOYAGE DANS L`EMPIRE OTHOMAN, 1829

За създателя:

Димитър Димитров приключва математика в Националната математическа гимназия и СУ ”Св. Климент Охридски”. Като възпитаник и студент му излиза славата на дисидентски мислещ човек и през 1979. отива на екскурзия в Италия с желанието да емигрира. Прекарва 10 месеца в лагерите за емигранти в Триест и Латина, след което постъпва на работа в българската секция на Би Би Си в Лондон.

Там основава програмата История и политика, която води до края на 2005. Тя е на напълно българска тема и включва голям брой диалози с българи, емигрирали от комунистическа България. Автор е на книгата Съветска България, излязла в две елементи, и съавтор в сборника Би Би Си и България. През 2002 година Димитров получава огромната премия на радиофестивала в Албена „ Сребърна вълна” за излъчената по Би Би Си стратегия Светът в деяние на 11 ноември 2001 година за терористичните офанзиви в Съединени американски щати.

Малко след излизането на третата книга от поредицата „ Светът за българския воин”, Димитър Димитров бе награден от Министъра на защитата с юбилеен орден „ 100 години Първа международна война”. Медалът се връчва за разпространение на българската военна история, издирването и публикуването на материали в задграничния щемпел за подвига и героизма на Българската войска през Балканските войни и Първата международна война.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР