Излишните хора в живота ни не могат да бъдат определени

...
Излишните хора в живота ни не могат да бъдат определени
Коментари Харесай

Как да разпознаем използвачите

Излишните хора в живота ни не могат да бъдат избрани с една дума. Те ни употребяват по всички вероятни способи, без даже да го осъзнаваме. Не са потребни, не ни оказват помощ, не ни изслушват. Винаги желаят нещо, само че рядко дават. Говорят зад тила ни, а в действителността са наши " другари ". Кои са тези хора и по какъв начин да ги познаем?

1. Хората, които ни натоварват
Може да изпитвате стрес заради разнообразни аргументи, само че не позволявайте това да е поради хора от обкръжението ви. Ако в живота ви има хора, които ви карат да изпитвате отрицателни и натоварващи усеща, то това е сигурен знак, че е време да ги изхвърлите и да пандизите вратата зад тях. Никой няма потребност от спомагателна порция негативизъм и то от тези, за които мислим, че са ни близки.

2. Тези, които ни употребяват
Всички, по един или различен метод, се употребяват взаимно и това е обикновено. Общуваме с други хора, тъй като те ни носят избрани изгоди. Но от време на време се натъкваме на такива, които ни употребяват предумишлено, нараняват ни, лъжат ни. Те са тези, които отравят нашето битие, утежняват обстановката ни и даже се радват за тъгата ни.

3. Дори и тези, които не ни почитат
Всички заслужават взаимно почитание. Ако в живота ви има хора, които не възстановяват вашето почтително отношение, не ги дръжте покрай вас. Имайте задоволително самочувствие, с цел да не позволите никой да се отнася с вас пренебрежително.

4. Или пък тези, които желаят да ни наранят
Хората, на които разрешаваме да станат част от нашия живот, са тези, които се грижат за нас. Но от време на време някои от тях ще ни наранят. Проблемът е, че най-болезнени за нас са тези, към които сме най-привързани и чието мнение значи доста за нас. Ако до вас има човек, който даже не се пробва да спре да ви предизвиква щета, направете си услуга - изхвърлете го от живота си. Болката е добра, само че единствено когато преподава уроци. В тази обстановка тя ви учи, че е време да спрете да оставяте другите да се отнасят с вас като с нещо излишно.

5. Най-вече тези, които непрекъснато ни лъжат
Всички лъжат. Когато срещнете нов човек, тогава най-вероятно през първите минути от вашето другарство той ще ви излъже. Повечето неистини в живота ни са безобидни, само че единствено в случай че това не е неистина от индивида, на който имате доверие. Напълнете живота си с хора, на които би трябвало да се доверите и ще се почувствате доста по-добре. Може да намерите неистини на всеки ъгъл, само че да намерите истината е доста по-трудно и по-важно.

6. Ами тези, които се усмихват, само че плюят зад тила ни?
Да, от тях също! Те се радват, че се преструват на другари, които ви споделят какъв брой нищожен сте зад тила ви. Такива хора ще съсипят вашата известност и, както множеството от нас към този момент знаят, положителната известност коства доста.

7. Тези, които имат изгода
В живота на всеки човек е имало хора, които са се държали като другари, до момента в който това е било от изгода за тях. Това са по този начин наречените " псевдо-приятели ". Винаги е занимателно и забавно с тях, не натоварват никого, само че пък, в случай че имаме потребност от тях, сигурно не можем да ги намерим. Такива хора са рискови с това, че основават илюзията за доверие. Мислите, че можете да разчитате на тях в сложни моменти, само че когато настъпи подобен миг и се нуждаете от рамо за поддръжка, внезапно виждате, че тях ги няма.

8. Онези, които единствено вземат място
Всичко в живота не е безпределно - запаси, време, пространство. Това, което можем да създадем в този живот, също е лимитирано. Не можем да реализираме безусловно всичко, което желаеме. Затова би трябвало деликатно да изберете освен какво ще вършиме, само че и с кого планирате да го извършите.

Въпреки това, главното е да изградим живота си с хора, които ни правят оценка. Тези, които мислят за нас, за нашите усеща и за това, което желаеме! Само тогава можем да ги назовем другари.

Източник: iwoman.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР