Излезе романът „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева. Преди

...
Излезе романът „Ръкавици за студената война“ от Румяна Захариева. Преди
Коментари Харесай

Ръкавици за студената война от Румяна Захариева - вече и на български

Излезе романът „ Ръкавици за студената война “ от Румяна Захариева. Преди издаването си в България, книгата е претърпяла 5 издания в Германия, където писателката се радва на огромна известност.
„ Ръкавици за студената война “ е разказ за едно българско детство, който ще остави дълбоки следи в съзнанието на читателите.
Румяна Захариева е родена в Балчик. Завършва Английската езикова гимназия в Русе и славянска и британска лингвистика в университета Friedrich Wilhelm в Бон. Захариева е немско-българска писателка, поетеса и преводачка (превеждала е произведения на Блага Димитрова на немски ). От 1970 година живее в Германия. През 1978 година издава на немски първата си стихосбирка – „ Крива затворена “, която осем години по-късно излиза от щемпел и в България. Следват на немски романите „ Имало едно време в този момент “, „ Ръкавици за студената война “ (в оригинал 7 Kilo Zeit) – претърпял 5 издания, „ Меча кожа “, „ Транзитна виза за живота “ и други Носител е на литературните награди на Северен Рейн-Вестфалия и Die LESE.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР