Излезе новият исторически роман от авторката на „Парижката съпруга“ и

...
Излезе новият исторически роман от авторката на „Парижката съпруга“ и
Коментари Харесай

Любов и разруха - роман за музата на Хемингуей

Излезе новият исторически разказ от авторката на „ Парижката брачна половинка “ и „ Лейди Африка “ Пола Маклейн. „ Любов и съсипия “ е въодушевен от трагичната орис на Марта Гелхорн – боен сътрудник по време на най-опустошителните спорове на ХХ в. Тя е музата на Ърнест Хемингуей в годините, когато той става литературна легенда.

През 1937 година двайсет и осем годишната Марта Гелхорн отпътува за Мадрид да отразява Гражданската война за американската преса. Това е рисково начинание, само че и нейният късмет да потвърди писателския си гений в сфера, доминирана от мъжете. И там, в Испания, тя се влюбва в Ърнест Хемингуей, който също е боен сътрудник.
В сгъстяващите се сенки на Втората международна война пламенната връзка на Марта и Ърнест е ентусиазъм за творчеството им. Но след големия триумф на „ За кого бие камбаната” те към този момент не са равностойни сътрудници. Марта е изправена пред алтернативата: или да се помири с ролята на брачна половинка на огромния публицист, или да рискува да го загуби и да гради кариерата си. Изборът ѝ ще разбие сърцата им. Ърнест в никакъв случай не ѝ прости, че го е напуснала, само че самостоятелната Марта отхвърля да бъде записка под линия в биографията му. До края на живота си тя е в центъра на най-опустошителните спорове през ХХ в.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР