Излежаващият присъда в лагер критик на Кремъл Алексей Навални съобщи,

...
Излежаващият присъда в лагер критик на Кремъл Алексей Навални съобщи,
Коментари Харесай

Алексей Навални може би ще трябва да бъде опериран

Излежаващият присъда в лагер критик на Кремъл Алексей Навални заяви, че здравето му внезапно се е влошило поради прищипан гръбначен нерв, написа " Комерсант ". Руският вестник цитира коментар на специалист невролог, съгласно който животът на опозиционера не е заплашен, само че може би ще се наложи да бъде опериран в профилирана клиника.

Адвокатка на Навални съобщи през вчерашния ден, че той има остри болки в гърба и проблеми с краката, само че не получава от седмици желаната здравна помощ. Здравословното положение на опозиционера е приемливо, увери обаче Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН), откакто в сряда негови близки биха паника и споделиха, че в лагера здравето му се утежнява. През февруари съветски съд размени условната присъда на Навални за измами с ефикасна поради хипотетични нарушавания на мярката за неотклонение.

В писма до началника на лагера критикът на Кремъл упорства за " съответно лекуване ", също така желае да бъде спряно " мъчението " нощните инспекции в лагера, при които го будят всеки час, поради статута му на " податлив към бягство ". Игор Каляпин от президентския Съвет по правата на индивида (СПЧ) назовава лишаването от сън " едно от най-жестоките изтезания ", показва " Комерсант ".

" Ако това е истина, става дума за нарушаване на закона, целящо да подкопае психологичното здраве на наказания ", споделя Каляпин и твърди, че следователно неотложно ще бъде осведомен ръководителят на СПЧ Валерий Фадеев, консултант на Владимир Путин.

Културни дейци, правозащитници и публицисти сезираха във връзка със случая шефа на ФСИН, генералния прокурор и омбудсмана на Русия, написа " Новая газета ". Изданието помества обръщението им с молба ФСИН незабавно да анулира статута на Навални като " податлив към бягство ", а омбудсманът персонално да ревизира изискванията в лагера и здравословното положение на опозиционера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР