Излъчената по телевизията среща на руския президент Владимир Путин с

...
Излъчената по телевизията среща на руския президент Владимир Путин с
Коментари Харесай

The Cube: Какво казва езикът на тялото на Путин и Си Дзинпин

Излъчената по малкия екран среща на съветския президент Владимир Путин с този на Китай Си Цзинпин имаше цялостен интернационален отзив. Няма да е пресилено да кажем, че западните страни са се вглеждали във всеки подробност от диалога сред двамата водачи. „ Ройтерс “ са събрали част от мненията на специалисти по езика на тялото по отношение на държанието на Путин и Си Цзинпин. Ето и какво мислят някои от тях:

Карън Леонг и Луиз Малер – експерти в тази област от Сингапур и Австралия, са на едно мнение за това, че Си е изпреварил Путин с елементи от секундата, като е протягал ръка за здрависване, с което ясно е посочил, че макар че той е на посещаване в Москва, е този с по-съществена роля в връзките им. Наблюдението, че Си е сложил ръката си върху тази на съветския си сътрудник е в поддръжка на тезата за превъзходството на китайския президент. Малер отбелязва още, че на фона на спокойствието и увереността, които Си излъчва, Путин е стиснал пестник, гледа към пода и прави тикове. Редкият зрителен контакт, който реализират, издава напрежението от заложеното на карта и от двамата, не престават експертите. Всъщност Путин е на 70 години, с няколко месеца по-възрастен от Си. Бил е на власт два пъти по-дълго от китайския си сътрудник.

Снимка на коленичилия Путин пред Си се популяризира извънредно интензивно в обществените мрежи и доближи огромна известност. Някои специалисти в региона на технологиите са ревизирали фрагмента и настояват, че става дума за цифрово модифицирана фотография, а не за действителна. Заподозреният за операцията е изкуственият разсъдък, както и, несъмнено, всеки човек.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР