Изкуството да приключваш и възобновяваш отношенията си с някого всъщност

...
Изкуството да приключваш и възобновяваш отношенията си с някого всъщност
Коментари Харесай

Връзките с прекъсвания са вредни за психичното ни здраве

Изкуството да приключваш и възобновяваш връзките си с някого в действителност има нездравословен резултат върху психологичното здраве на сътрудниците.

Според скорошно изследване, извършено в Мисурския университет, в което взели присъединяване повече от 500 обвързани, 60% хората в зрелост са имали връзка с спирания.

За разлика от по-стабилните връзки, тези, при които хората се разделят и събират (и по този начин още веднъж и отново) са свързани с по-голямо количество принуждение, по-ниски равнища на отдаденост и ниско качество на общуването. Този вид връзки се асоциират и с повече психически разстройства като меланхолия и тревога .

Коучът Джеймс Прийс изяснява, че връзките с спирания се получават, когато един от сътрудниците е по-малко предан на връзката спрямо другия . Така разделите могат да бъдат провокирани поради продължителни спорове или изневери, само че сътрудниците не престават да бъдат привързани един към различен .

Връзките с спирания се следят и при сътрудници, които са несъвместими, само че посред им се следи мощно половото привличане , добавя психологът Маргарет Роантр. Това ги кара да се връщат един към различен, само че може да бъде разрушително за двамата.

Един от главните проблеми в този вид връзки е неналичието на сигурност, което от своя страна обостря други личностни опасения, които не всеки път са свързани със самата връзка . „ Тя може да накара човек да сложи под въпрос себе си и способността да задържат интереса на колегата. Това води до нараснала ревнивост, а тя провокира тревога. Колкото по-дълго продължава, толкоз по зле се усещат хората, а това може да аргументи меланхолия “, споделя Прийс.

 връзки Thinkstock

Ако някой те кара да се чувстваш по този метод, експертът по връзки поучава да сложиш финален завършек на тези връзки. Все отново здравето ти е по-важно от прекарването на време с някого, който те кара да се чувстваш нещастна.

Лесно е да се каже, ще отговориш, само че в такива случаи преди всичко е значимо да си припомниш аргументите, поради които към този момент си прекъсвала връзки , поучава професорът по човешко развиване в Мисурския университет Кейл Монк. Преди да възобновиш връзките той предлага провеждането на откровен диалог с колегата за това какво не е било както би трябвало във връзката ви и обмислянето на възможностите то да се повтори .

 връзки Thinkstock

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР