Изкуственият интелект вече проникна на пазара на приложенията за запознанства,

...
Изкуственият интелект вече проникна на пазара на приложенията за запознанства,
Коментари Харесай

Изкуственият интелект се превръща в сватовник. Открива сродни души?

Изкуственият разсъдък към този момент проникна на пазара на приложенията за запознанства, помагайки на хората да усъвършенстват профилните си фотоси или да стартират диалози. 

Сега въпросът е може ли AI да откри съвършената ви сантиментална половинка - единствено като изследва лицето ви?

Създателите на SciMatch считат, че може.

Базираният на AI aлгоритъм на приложението дефинира по фотосите на лицата на потребителите какви са техните личностни черти – дали са общителни, невротични, съзнателни, властни и прочие След това предлага евентуални сътрудници на база съвместими характерности.

SciMatch, което започва при започване на 2022 година, има към 5000 дейни месечни консуматори. Безплатно е за потребление, само че потребителите могат да заплащат за екстри като опцията да се срещнат с някой, който наподобява на обичаната им звезда.

След като сканира лицето ви, приложението предлага изложение, което можете да употребявате във вашия профил. Алгоритъмът не се концентрира върху съответни черти, а учи лицето като цяло. Например, хората със сърцевидни лица се считат от „ специалистите по разчитане на лица “ (да, става известно, че има такива) за изобретателни и с огнен характер.

Разработчици на приложението са сестрите Янина и Виктория Стрилец, приключили компютърни науки. Те споделят, че техният логаритъм взема поради както приликите, по този начин и разликите в личностите. „ Ако сте невротик, евентуално желаете сътрудник, който е по-малко невротик от вас “, споделя Янина.

След като сканирате лицето си, може да започнете да превъртате през профилите на други консуматори и да ревизирате съвместимостта си като %. Стрилец споделят, че съвпадане от 50% или повече се счита за „ положително “. Приложението класира съвпадението на двойките от „ неприятно “ до „ чудесно “, написа Profit.bg.

Сестрите споделят, че са били въодушевени от проучване на Северозападния политехнически университет в Китай, което открива, че огромните пет черти на личността – невротичност, екстровертност, неприкритост, хрисимост и почтеност - могат да бъдат предсказани от изображения на лицето с % на акуратност над 70 %.

Не всички са съгласни. Много специалисти по връзките се съмняват, че изкуственият разсъдък може дейно да играе ролята на сватовник.

„ Мисля, че това е цялостна магия “, споделя Пол Истуик, професор по логика на психиката в Калифорнийския университет в Дейвис, който учи привличането и сантименталните връзки.

Според него никое приложение за запознанства не може да предскаже съвместимостта. Доброто съвпадане може да се дефинира единствено от двама души, които се срещат лице в лице и имат непрекъснати взаимоотношения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg