Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три

...
Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три
Коментари Харесай

Мария Габриел участва във високотехнологичната конференция Innowave Summit

Изкуственият разсъдък става приоритет за Европейската комисия през идващите три години. Това съобщи във Варна еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел. Тя взе участие във високотехнологичната конференция Innowave Summit, която е най-мащабното събитие в IT бранша за цяла Югоизточна Европа.

Варна
 © Българска телеграфна агенция
Във форума вземат участие над 1500 души от 23 страни.
Иван Портних, кмет на Варна: " Това утвърждава града ни на картата на смарт градовете в международен мащаб и се веселя, че IT-секторът като цяло демонстрира интерес към градове с развиване. "
Еврокомисарят Мария Габриел показа план, който трансформира изкуствения разсъдък в приоритет за Европа. В него ще бъдат вложени милиард и половина евро.
Мария Габриел, еврокомисар по цифрова стопанска система и цифрово общество: " Нашата цел е до 2020 година частните и обществените вложения да доближат 20 милиарда евро. Целта е след 2020 всяка година бюджетът да е 20 милиарда евро за изкуствен интелект. "
Един от водещите специалисти в областта на изкуствения разсъдък е Норман Уинарски, който е преподавател на форума. Според него, навлизането на изкуствения разсъдък в нашето всекидневие крие и доста опасности, само че преодолими.
Норман Уинарски, основател на Siri: " Да, множеството специалности ще се изгубят, само че други нови ще бъдат основани. Хората не би трябвало да се опасяват. Най-важното е да се образоват, да образоват децата си и по този начин ще посрещнат провокациите на бъдещето. "
Лектори във форума са едни от най-успелите мениджъри в IT-сектора от международно известните марки като Google, Facebook, Туитър и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР