Изкуственият интелект и последващите възможни промени за ИТ сектора са

...
Изкуственият интелект и последващите възможни промени за ИТ сектора са
Коментари Харесай

Топ 5 на най-търсените ИТ специалисти

Изкуственият разсъдък и последващите вероятни промени за ИТ бранша са преобладаващите тематики в първата половина на 2023 година. Въпреки това, изследване на пазара демонстрира, че търсенето на фрагменти в ИТ сферата продължава да се господства от експерти, които не са профилирани в изкуствен интелект и машинно образование.

Анализ на Career Show преглежда отворените позиции на водещи работодатели от бранша, които ще се включат в идното на 18 и 19 май кариерно събитие за ИТ специалности – Career Show Tech 2023. Анализът извежда топ 5 на най-търсените ИТ експерти към месец май 2023 година
QA експерти
Отворени позиции за експерти по софтуерно тестване са оповестили 28.95% от участващите компании. За да се обезпечи потребителско задоволство е от основна значимост софтуерният артикул да работи безпроблемно. Засиленото ползване на софтуерни артикули обуславя и нуждата от QA инженери. Техните съществени задания са да тестват софтуерни артикули, да откриват неточности в тях и да алармират за евентуални проблеми.
Софтуерното тестване е измежду желаните посоки за старт на ИТ кариерата, защото за него не се изискват задълбочени умения по програмиране. Трябва да се вземе поради обаче, че за сполучлива реализация в сферата са нужни базисни знания по някои програмни езици, да вземем за пример, Java, C#, Python и други
DevOps инженери
DevOps инженери търсят 28% от работодателите. Професията на DevOps инженера съчетава умения от разнообразни посоки на ИТ в едно. Основната задача на DevOps инженера е да усъвършенства процесите по основаване на софтуерния артикул или услуга. DevOps инженерът е свързващото звено сред другите ИТ отдели и изисква еднообразно добре развити механически и меки умения. Въпреки че DevOps инженерите рядко програмират “от нулата ”, тяхната специалност изисква да са осведомени с най-популярните скриптови езици и да имат по-задълбочени знания в най-малко един език за програмиране като  C++ или Java.
Front-end Development експерти
В челната тройка на най-търсените ИТ експерти са Front-end Development експертите – те са търсени от 31% от фирмите. Тези експерти са виновни за основаването на потребителския интерфейс на уебстраници или приложени. Благодарение на това потребителите могат да достъпят и работят с дадения уеб страница или приложение. Най-популярните езици, които се употребяват в това направление, са JavaScript, HTML, CSS. За да е сполучлив един Front-end Development експерт, е належащо да има знания по повече от един програмен език.
Back-end Development експерти
Back-end Development експерти се търсят от 39% от работодателите. Ако Front-end Development експертите са виновни за това, което виждате на даден уеб страница или приложение, то Back-end Development програмистите се грижат за безупречната работа на уеб страницата или приложението “зад кулисите ”. Това включва съхранението и обработката на данни, създаването на приложно-програмния интерфейс, конфигурацията на сървърите, ръководството на трафика и други Опитните Back-end Development експерти имат задълбочени знания в програмни езици като Python, Java, PHP, Ruby, както и в систематичната администрация и сървърната оптимизация.
Full-Stack Development експерти
Не е изненада, че най-търсени от работодателите са точно Full-Stack Development експертите – 42% от работодателите са оповестили свободни позиции в това направление. Те са мултиталантите в света на създаването на програмен продукт. Full-Stack програмистите създават както front-end, по този начин и back-end частта на даден уеб страница или приложение. Овладяването на това направление изисква отдаденост и вложение на обилни запаси и време. Успешният Full-Stack програмист би трябвало да умее да работи както с front-end технологии като HTML, CSS и JavaScript, по този начин и с back-end програмни езици като Python, PHP и Ruby.

А изкуствения разсъдък?

В търсене на експерти с експертиза в изкуствения разсъдък и машинното образование са едвам 15% от фирмите, които ще вземат участие в Career Show Tech 2023. Дали и по какъв начин изкуственият разсъдък ще промени метода, по който работим и живеем, ще е тематика на полемика в семинарната стратегия на събитието.

Career Show Tech 2023 e гратис кариерно събитие за реализация и развиване в ИТ бранша, което ще се организира напълно онлайн на 18 и 19 май. Участниците в събитието могат да организират авансово уговорени видео срещи “на 4 очи ” с водещи работодатели от страната и Европа, които интензивно търсят нови ИТ гении за своите екипи. Освен персонални видео срещи с работодателите, събитието предлага и целодневна семинарна стратегия с лекции и полемики в областта на ИТ, високи технологии, кариера и развиване. Специални посетители на събитието са софтуерни мениджъри на компании-лидери в света като Youtube, Binance, Dyson, Ericsson, OLX и други

Участието в събитието е гратис след наложителна регистрация на: https://careershow.bg/register

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР