Изкуственият интелект и машинното обучение ще са неделима част от

...
Изкуственият интелект и машинното обучение ще са неделима част от
Коментари Харесай

Samsung Galaxy ще ни предложи “виртуални приятели за Коледа

Изкуственият разсъдък и машинното образование ще са неделима част от бъдещето на технологиите, а може би и от нашия персонален живот.

Виртуалните асистенти, които познаваме обаче, към момента не получават човешка форма, нито пък са задоволително разговорливи, с цел да ни служат като компания в месеците, които прекарваме у дома.

Нищо не може да замести човешкия контакт и изражението на събеседника ни, само че технологиите въпреки всичко крият благоприятни условия, които биха ни помогнали да се усещаме по-малко самотни през зимния интервал, а и оттатък него.

По-рано тази година Samsung и дъщерната й компания Star Labs демонстрираха по какъв начин това би могло да се случи посредством взаимния им план NEON.
 Снимка 507241

NEON съставлява цифрово генериран човешки облик, чието държание се управлява от изкуствен интелект и има способността да показва същински човешки страсти и реакции.

Тук не става въпрос за хуманизирани екранни версии на виртуалните асистенти Siri или Alexa, а по-скоро за " виртуален другар ", с който можем да се посмеем и да симулираме действителен човешки контакт.

Колкото и футуристично да звучи, NEON може да стане наличен за притежателите на по-нови Samsung Galaxy устройства още през декември, излиза наяве от пост в Twitter на СЕО-то на Star Labs Пранав Мистри.

It is already on my phone. In Testing phase. You get to see it before Xmas.
— Pranav Mistry (@pranavmistry)

Очевидно програмата към този момент работи на неговия уред, разкрива Мистри, само че без да споделя кой е съответният модел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР