Изкуственият интелект и машинното обучение играят ключова роляС помощта на

...
Изкуственият интелект и машинното обучение играят ключова роляС помощта на
Коментари Харесай

Технологии на SAP помагат на германския футбол

Изкуственият разсъдък и машинното образование играят основна роля

С помощта на SAP Sports One треньорският щаб бързо разпознава моделите и трендовете в държанието на терена

Нови софтуерни детайли в решението SAP Sports One целят да оказват помощ за допустимо най-хубавото показване на немския народен тим по футбол на Световното състезание в Русия, оповестиха от разработчика.

SAP и Германския футболен съюз (DFB) си партнират в създаването на видео табло и осведомителното табло на играчите, благодарение на които тимът ще проучва и споделя съответстваща информация от играта, тъй че да реализира победи.

Видео таблото е хъб със наличие, който сплотява голямо количество видео материали от живата игра на отбора с информация от мачове и тренировки, получена от най-разнообразни източници. Това дава опция на анализаторите в DFB и на треньорския щаб бързо да разпознават моделите и трендовете в държанието на терена и да изградят тактики, които да насочат към евентуалните недостатъци на съперниците.
още по тематиката
С помощта на осведомителното табло на играчите, треньорите на отбора и анализаторите могат да получат персонализирана информация и видеа през техните мобилни устройства, в действително време.

Видео таблото и осведомителното табло на играчите показват най-новите отличителни характерности на SAP Sports One – решение, което оказва помощ на спортните тимове и организации да цифровизират ръководството на резултатите посредством съгласуваност сред всички звена на административния, подготвителен и екипен мениджмънт, проучвателните и медицински процеси.

„ Рзполагаме с необикновено количество информация, която би трябвало да обработваме и споделяме в действително време с треньора, играчите и анализаторите “, сподели Оливер Бирхоф, общоприет шеф на немския народен тим по футбол. „ Изкуственият разсъдък и машинното образование играят основна роля във футбола и съставляват основна част от разбора на данни. Нашите специалисти и специалистите от SAP работят по тези въпроси в екип “.

Германският футболен съюз беше измежду първите, които осъзнаха какво значение за футбола биха имали данните и разбора в действително време

„ През последните години тактическите аспекти на футбола са все по-важни “, споделя Кристофър Клеменс, началник на изследванията и разбор на играта в немския народен тим по футбол. „ Това значи, че треньорите, помощник-треньорите и анализаторите поставят повече старания в наблюдаването и анализирането на разнообразни източници на данни за играта. Тук идва и разумната стъпка да се употребяват софтуерни нововъведения – изключително от сферата на разбора на данни, изкуствения разсъдък и машинното образование, за да се опростят и ускорят избрани процеси “.

По неговите думи, потреблението на новите функционалности в SAP Sports One – видео таблото и осведомителното табло на играчите – дава опция на анализаторите да приготвят треньорите и играчите още по-ефективно. В допълнение, играчите получават персонализирани осведомителни пакети за идните срещи.

Германският футболен съюз беше измежду първите, които осъзнаха какво значение за футбола биха имали данните и разбора в действително време. Партньорството със SAP стартира през 2013 година Година по-късно SAP създаде решението SAP Match Insights, което предлага повече аналитична информация за представянето на играчите на терена, както и мобилното приложение SAP Team One, което оказва помощ на играчите и треньора да споделят и да си споделят информация по-лесно.

През 2016 година компанията показа уеб приложението SAP Penalty Insights и мобилното приложение SAP Challenger Insights – две прототипни технологии, предоставящи аналитични данни за трендовете и обединенията при съперниците. Използвайки решенията на SAP и получените данни като интегрална част от тренировките и подготовката, Германският футболен съюз е спечелил разнообразни интернационалните трофеи, подобрявайки представянето на тима на международната сцена.

Гледайки напред, SAP и Германският футболен съюз към този момент работят върху решения, посредством които да подсилят развиването на идващото потомство немски играчи. Възможностите на изкуствения разсъдък и машинното образование в разбора на играта са разпознати като основни цели от SAP и DFB.

Например, в близко бъдеще, формалните представители на тима ще имат опция да разпознават по-лесно и бързо комплицирани обстановки на терена и тактики на съперниците въз основа на различаване на модели и данни за позициите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР