Изкуственият интелект ChatGPT придоби голяма популярност през последните седмици. Той

...
Изкуственият интелект ChatGPT придоби голяма популярност през последните седмици. Той
Коментари Харесай

Meta: ChatGPT не е нищо иновативно или интересно

Изкуственият разсъдък ChatGPT закупи огромна известност през последните седмици. Той може да написа всевъзможни текстове, да взема решение задания и даже да написа програмен код единствено по малко изложение, обещано му от потребителя.

Проектът е дело на компанията OpenAI, в която са вложени милиарди долари от водещи вложители. По-рано тази седмица и Microsoft разгласи, че ще усили инвестицията си в OpenAI, която ще доближи няколко милиарда $ през идващите години и ще интегрира технологиите на компанията в личните си услуги.

Не всички обаче имат подобен огромен възторг за разработките на OpenAI. Един от главните съперници на компанията е Meta, която също работи по голям брой умни логаритми. Според основния специалист по изкуствен интелект на Meta, Ян ЛеКън, ChatGPT не е " изключително новаторски " и " няма нищо революционно " в него, оповестява ZDNet.

ЛеКън е направил изявлението по време на онлайн диалог с публицисти. Той счита, че просто е основано публично мнение, че ChatGPT е нещо значимо. " OpenAI не е изключително по-напред от други лаборатории. Не са единствено Гугъл и Meta, само че има най-малко половин дузина други стартъпи, които имат сходна технология. Не желая да кажа, че не е комплицирано, само че е споделено и няма някаква огромна загадка ", споделя той.

ЛеКън разяснява, че ChatGPT употребява архитектурата Transformers, която е изобретена от Гугъл през 2017 година и се употребява от доста логаритми. " Има цяла история, това не се появи просто от вакуума ", добавя той по адрес на нашумелия изкуствен интелект.

" Сигурно ще попитате за какво тогава няма сходни системи от Гугъл и Meta да вземем за пример. Отговорът е, че Гугъл и Meta имат доста какво да изгубят, в случай че пуснат системи, които си измислят всякакви неща ", разяснява ЛеКън. С това той загатва, че една от слабостите на ChatGPT сега е, че логаритъмът може да си измисля обстоятелства и истории, с цел да извърши заданието си, само че в случай че не разполага с нужните данни.

Той споделя, че въпреки всичко Meta ще предложи сходна технология, която ще основава друго наличие и изкуство. Тя ще се употребява първо за асистент на дребния бизнес да основава по-добри дизайни за рекламите си. ЛеКън обаче не споделя по кое време създаването ще е реалност.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР