Изкуствен интелект „съживява“ починали хора и наши близки само по

...
Изкуствен интелект „съживява“ починали хора и наши близки само по
Коментари Харесай

Изкуствен интелект „съживява“ от принцеса Даяна… до Тодор Живков

Изкуствен разсъдък „ съживява “ умряли хора и наши близки единствено по фотография. Необичайната и на моменти леко стряскаща функционалност е част от инструментите на генеалогичната компания MyHeritage, която разрешава да проследим родословното си дърво.

DeepNostalgia разрешава да качим в системата фотография на умрял наш непосредствен, а изкуствен интелект анимира лицето му по този начин, че да наподобява още веднъж жив.

От компанията признаха, че функционалността може да се одобри като „ стряскаща “ от някои хора, само че за други тя ще бъде магическа.

DeepNostalgia употребява така наречен „ дийп фалшив “ технология, която основава съвсем идентични с действителността изображения на хора. Още с появяването си този способ се трансформира в един от желаните за основателите на подправени вести, които неведнъж го употребяват, с цел да приписват изказвания на политици и общественици.

В случая технологията е създадена от израелска компания, която упражнявала изкуствения разсъдък върху авансово записани видеоклипове на живи хора. По-късно, чрез комплицирани логаритми, върху същинските движени и мимики се „ наслагва “ лицето на умрелия.

Новата функционалност несъмнено провокира интерес измежду потребителите онлайн, само че доста описаха резултатите като „ притеснителни “.

Екипът на bTV също реши да опита доколко са сполучливи тези портрети.

Използваните фотоси са от галерията на Getty Images. За този опит избрахме известни персони от музиката, киното, науката и публичния живот.

При Майкъл Джексън приликата с действителността е много близка.

Същото виждаме и в клиповете на Никола Тесла и Алберт Айнщайн.

При лейди Даяна обаче позата на тялото и мимиката на лицето скапват чувството за правота.

Въпреки това леките придвижвания и закачливата усмивка се приближават до същински видеокадри с нея.

Разбира се, „ съживихме “ и… Тодор Живков.

От компанията разясняват, че съзнателно не са пуснали функционалност със тон, с цел да не се злоупотребява с потреблението на изкуствения разсъдък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР