Изкуствен интелект, разработен от руски учени, откри първоизточника на южнокорейския

...
Изкуствен интелект, разработен от руски учени, откри първоизточника на южнокорейския
Коментари Харесай

Руски хакери със сензационни разкрития за Squid Game

Изкуствен разсъдък, създаден от съветски учени, откри първоизточника на южнокорейския сериал Squid Game („ Игра на калмари “), който оглави по рейтинг филмовата продукция на Netflix. Изкуственият разсъдък е стигнал до извода, че първообразът е детективският разказ на Агата Кристи „ Десет дребни негърчета “ (чието заглавие в последните години в някои страни е променено, с цел да не буди расистки асоциации).

В първата минута на инспекцията апаратурата намерила съвпадения с японския филм „ Кралска борба “, а в идващите открила сюжетна връзка с „ Игрите на глада “, японския филм на ужасите „ Страшната воля на боговете “ и сериала „ Игра на тронове “. След това се разкрили прилики с още цялостен куп творби, в основата на които стои фамозният разказ на английската писателка Агата Кристи, публикуван в далечната 1939 година, и неговите многочислени екранизации.

По-рано публицисти от формалната севернокорейска медия Arirang обявиха, че известността на сериала „ Игра на калмари “ може да се изясни с това, че той „ разобличава реалиите на капиталистическата просвета в Южна Корея “ и „ обществото на неравноправие, където към хората се отнасят като към пешки на богатите “.

Междувременно управляващите в Мадрид пък приканиха родителите да забранят на децата си да гледат сериала, написа Europa Press, базирайки се на думи на съветника по културните въпроси към общината в испанската столица Марта Ривера де ла Крус.

„ Аз гледах този сериал и ми се коства, че е прелестен аудиовизуален артикул, само че явно не е за деца до 12-годишна възраст. Тук би трябвало да има надзор от страна на възрастните, на фамилията, които би трябвало да слагат ограничавания “, декларира тя.

„ Игра на калмари “ сега е най-популярният артикул на Netflix в 90 страни, прецизира. За 25 дни след премиерата са го гледали 111 милиона ползватели на стрийминг платформата. Героите в сериала, изпаднали във финансови компликации, отпътуват за остров, където да се състезават на живот и гибел в игра, обещаваща на спечелилия голяма парична сума.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР