Изключително високите дневни температури вероятно ще накарат организаторите на Олимпийските

...
Изключително високите дневни температури вероятно ще накарат организаторите на Олимпийските
Коментари Харесай

Жегата може да промени началния час на маратона на Олимпийските игри в Токио

Изключително високите дневни температури евентуално ще накарат уредниците на Олимпийските игри в Токио през 2020 година да трансформират началния час на маратона от 7:00 на 6:00 часа сутринта, заяви японската телевизия HNK.

Състезанието при дамите е планувано за 2 август, а това при мъжете за 9 август - денят на закриването на Игрите, само че още занапред уредниците са обезпокоени за провеждането на класическата конкуренция. По тази причина президентът на организационния комитет Йоширо Мори прикани премиера на страната Шиндзо Абе да одобри решение за въвеждане на лятно часово време, с което да се улесни провеждането на маратона.

От ръководещата Либерална демократична партия обаче към този момент отхвърлиха това предложение. От организационния комитет даже са подготвили особено питане по въпроса и към Международния олимпийски комитет. През тази месец август тази година в Токио бе измерена рекордна температура от 41,1 градуса, до момента в който междинните температури за месец юли в последните 20 години са доста над 30 градуса по Целзий.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР